helg

Så var helgen slut igen då.. som tur är så får man ju två dagar extra ledigt, så det blir kortvecka det här, skönt! Dock jobbar jag i helgen som kommer, men det kan det väl vara värt tycker jag. =)
Har haft en härlig helg, varit på två sittningar, den ena galnare än den andra. Har haft det jättemysigt med alla människor, och jag har insett hur kul det är att träffa nya människor, helt underbart! Man behöver verkligen komma ifrån det vanliga och se lite annat, är så värdefullt!

Idag har det varit en mycket bra dag, trots att vi var och såg Djurgården som fick spö av Kalmar...men mitt hjärta är ändå blått, no matter what.. "rött för blodet genom hjärta och ven..."
Innan fotbollen var vi på lägenhetsvisning och så käkade vi lite pizza. Efter fotbollen som förövrigt var sådär, ingen direkt höjdarmatch, men utan Tourray hade matchen kunnat bli sämre... Men det var skoj iaf att se det blå-blåa laget igen! Efter fotbollen bar det hem till Vickan för att bädda ner sig i hennes säng och sova och tina upp, sen bli väckta för att gå direkt till middagsbordet, smaskigt med mat, vilken mästerkock Staffan är! =)
Tittade på sporten och parlamentet, sen satte jag mig på min cykel och trampade hem.


I know you've been goin' through some things
The pain you hold inside is written on your face
I know you're 'bout tired of the rain
Well so am I but I know things can change

Well you can die, you can sigh, you can cry
'Til you're midnight blue
But that's not you
'Cause I know you're stronger

I know it's been heavy on your mind
Give him up he's not worth your time
Where is it that says you need a guy
Well you don't need his love to justify your life

So he can go, let him go, make him go
You should want him to
So can you
I know that you're stronger



Sova snart tänkte jag...lite sliten är jag trots allt.. =)

Imorrn är en ny dag, då tar vi nya tag!


image58

Tack för helgen Vickan, du är min bästa cowgirl-kompis! =)

tyskland och sittning

Så har man varit i Tyskland. Det var en mycket trevlig och speciell resa. Mycket flum i bilen med skratt över konstiga ortsnamn och för höga toner i låtarna vi sjöng. =) Vi var konstant trötta tror jag, somnade överallt. Det härligaste var nog ändå när vi sov på soldäck på båten hem, hehe, något röda blev vi visst också...men det har lagt sig nu...efter två dagar.. Man kan säga att bilen vägde liiite mer på hemvägen än vad den gjorde på ditvägen..hmm..konstigt.. =P
Men vi blev uppskattade efter resans slut iaf, eller...ska väl säga att det var alkoholen som blev uppskattad... =)

Var i skolan igår, sen nere en sväng i vallgraven å spelade lite kubb och myste. Sen gick vi på fadderutbildning som kåren anordnade inför nollningen i höst.. ska dit om några timmar igen..
Var på sittning igårkväll också, den va speciell kan man säga.. men helt okej. Sittning ikväll med, westerntema..spännande... Ja å Vicks har köpt en varsin cowboyhatt...haha, vi är så snygga! =)
Nu blir det lite frukost, sen åka iväg till västergård för utbildning...segt...

                       

härlig dag!

Vilken härlig dag det har varit idag!
Var hos doktorn imorse och fick reda på att han ska sätta igång en "utredning", så han ska beställa hit mina journaler från Nyköping så vi kan sätta igång med prover och sånt. Skönt med en doktor som tar en på allvar ordentligt och så det händer nåt. Fick meducin idag iaf, känns nästan bättre direkt.

Åkte in till Vicks (hehe, nytt smeknamn så vi vet vem av dom ja menar!) och hängde på hennes balkong. Sen till stan och impulsköp här och där, haha! Sen tillbaka till balkongen och dricka kaffe med Tobbe, sen till kåren och hängde lite där och passade på att gosa med Disa som var och hälsade på.

Cyklade hem sen, och nu sitter jag här.
Ska strax hoppa in i duschen och förbereda inför kvällen, jag och Jessie ska ju iväg till Tyskland, haha, vilket äventyr det kommer bli! =) Det ska dokumenteras kan jag lova!
Hon kommer förbi här vid åtta, och då bär det av till Trelleborg där vi sovandes ska vänta på båten som går tre inatt.. Men det ska bli riktigt skoj att göra nåt annat o komma härifrån ett tag även om vi kommer vara grymt trött imorrn när vi kommer tillbaka.. men det är det värt! =)

Nehepp.. sätta igång nu då kanske, måste äta nåt också har ja kommit fram till..


         
        

bilddagboken

http://misspearl.bilddagboken.se


kissarna

image39

image40

Glory, glory Man United!

image38

..

image37

mer helg?

141320-36

Jobbat i helgen.. har vart jättekul faktiskt, mest hysteriskt igår när det kom en busslast med singaporianer från karlskrona...de skulle alla handla stora möbler vilket resulterade i att de ville ha allt hemtransporterat eftersom de inte fick plats med sakerna i bussen.. När de stod i kön till transportbeställningen så började de fota varandra, haha, helt hysteriskt. Å de va så små...o så såg de likadana ut allihop, med magväska =)

Har inte hänt nåt speciellt i helgen annars. Vart hemma både fredag och lördag kväll eftersom mina vänner vart iväg på annat håll.. men rätt skönt att ta det lugnt i soffan också.

Sova nu tror jag...skola imorrn vid nio...orkar inte men har inget val tyvärr..

*

..


Always just coming in here,

starts the game

Why can't this puzzle be solved

each time it happens it's

always the same

I look down and then start to bawl

 

And all I see it burned my eyes

burning all inside

 

caught in the corners of my mind

beginning over one more time

taking me over (taking all that?s mine)

one more time.

 

Always this teasing

sometimes I lose faith

where is my strength to hold on?

facing existence how can I relate?

Do I stand clear or move on?

And all I see it burned my eyes

burning all inside

 

caught in the corners of my mind

beginning over one more time

taking me over (taking all that?s mine)

one more time.

 

Falling through this space in time

buried in this hurt of mine

falling slowly like a dream

falling through a world unseen

 

why can I not break this spell?

I'm in darkness, is this hell?

falling towards this hole I see

this is how it has to be.

 

caught in the corners of my mind

beginning over one more time

taking me over (taking all that?s mine)

one more time.


sol!

image30Solat idag, i vallgraven...dock var det mycket mer folk idag än vad det är på bilden... helt packat med människor verkligen. Underbart att solen har kommit tillbaka på riktigt nu, man behöver ju få bort den hemska bleka färg man har på kroppen också, så det passar utmärkt!

Är inte bakis idag, så himla skönt. Klart man är lite trött, men ja tror de har att göra me att man har legat i solen rätt länge idag också. Har egentligen inte alls tid att sitta här vid datorn, måste fixa massa saker till skolan.. men ja känner bara att ja inte orkar just nu. Kunde va skönt med lite lov...
Men men, bara att bita ihop..snart sommar..

...

Jag vet inte vad meningen är, varför man ska bli besviken precis hela tiden.image29
Vad är det som gör att man är så himla naiv går runt och inbillar sig saker?!
Det är iaf något symptom som jag går och bär på..finns det någon medicin för sånt? Antibiotika, Ipren?

Har haft en relativt bra kväll, har dock varit med om bättre..

På sista tiden har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag vet vad jag har för svagheter, men inte fasiken kan jag göra något åt dem.. men sen är det väl så också att man betyder mindre än vissa andra och att det inte riktigt "klickar" mellan vissa...och vad kan jag göra åt det?! Jag är ju bara jag..

Från och med nu ska jag inte hoppas..jag ska inte tänka..

för trött för att orka sova?



image28



Är så sjukt trött, fattar inte varför ja sitter här ens.. Tur man sover med öronproppar...den nya grannen kollar på nån film så det låter som det är åska där inne.. 
Har vart en lång dag. Klockan ringde 05,50 imorse, var på praktiken från 07,30 - 16,00. Det gick över förväntan måste jag säga..men det kanske beror på att jag lider av något som heter överdriven självkritik. Dock kan självkritik vara bra i vissa lägen, väldigt många..men inte alltid..
Kom innan fem precis. Åt lite mat, tittade på Vänner, och gick sen hem till Vickan. Vi var ute och gick i det härliga vädret, till svensknabben och tillbaka. Det tog 70 min ungefär, och då gick vi inte speciellt fort.. Efter promenixen blev det te, alltid uppskattat! Tack för att du finns min diamond!

Imorrn blir det praktik igen. Börjar sju imorrn, men det är för att jag måste sluta tidigare eftersom jag ska ta med kissarna till veterinären och ta bort stygnen. Sen blir det till att kolla på lägenhet, och efter det tjejkväll..budgetvarianten..speciellt rik är man ju inte..


Who am I to dream, dreams are for fools, they let you down..

Kanske sova lite nu..eller titta på film, har inte bestämt mig riktigt.. är visserligen sanslöst trött...men orkar nog inte sova..

göm mig!

image23  


Oj vilken slappdag det har varit idag. Absolut inget nyttigt gjort.. eller..diskat o plockat undan lite har jag ju gjort förstås, men inte så mycket som ja hade behövt..
Däremot har jag sett två filmer, Ice Age 2 och Happy Feet. De var bra båda två, dock hade jag lite högre förväntningar på Happy Feet. Men den var söt..
Såg även ett avsnitt av Dr. Snuggles..haha, nostalgitripp eller vad..

Imorrn är det dags att gå till den beryktade VFU-platsen..och jag längtar INTE! Vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och inte komma fram när jag tänker på det! Dessutom måste jag betala bussresorna dit ut..jag som är pank! Har frstn kommit fram till att det här kommer bli världens diet-månad, härligt! Får passa på att träna lite nu också så kanske det blir ett lysande resultat =) Haha.. synd bara att det är fest på lördag och jag
råkar ha sprit hemma... =P

Saknar mina brudar, inte bra att vara borta så här länge från varandra...tur jag inte ska flytta från stan nu då.. vet inte hur det hade gått då.. you raise me up so I can stand on mountains...
Längtar massor tills på lördag! Vilken megafest det kommer bli! No limits där inte! =) Sen ska jag bara vara bakis på söndag...kan ju hoppas det är fint väder så vi kan göra favorit i repris i vallgraven...


do you believe in magic, do you believe, fallin' at first sight?


fast jag inte sett dig på så länge, tänker jag på dig ibland.
det var nånting som fastnade på mig, nåt som aldrig helt försvann..


Nej, nu måste jag verkligen sova.. bussen går 06,53 imorrn..usch, borde vara olagligt att gå upp så tidigt på morgonen!

glad påsk!

image19

Jaha, så var påsken slut i år igen då. Himlans va fort det går!
Åkte upp till mamma o pappa i torsdags eftermiddag efter skolan, var hemma 10 över nio.. Åkte hem och fick räkor och vitt vin precis som utlovat, smaskigt! =) Sov sen väldigt gott hela natten på madrassen i syrrans rum.
I fredags var jag o mamma ute o åkte lite, köpte lite blommor, åkte till kyrkogården så att morfar fick lite påskliljor, till apoteket, och sen hem igen. På eftermiddagen åkte vi hem till mormor för lite påskmat, mycket trevligt och mycket god mat! Ännu mer påskmat blev det igår på påskafton när vi var nere i stugan hos farmor och farfar. Förstår inte att man äter så himla mycket även fast man vet hur mätt man blir. Kunde inte sova igår för att jag mådde så illa för ja hade ätit för mycket.

Är tillbaka i Kalmar redan. Kom hit vid åtta ungefär. Dags för att ta igen lite VFU-dagar i veckan, vare sig jag vill eller inte.. o i det här fallet vill jag inte.. hade det bara varit att ja ska dit och bara hänga med i deras verksamhet hade det vart en sak, men nu måste jag ju planera egna saker, och det finns bara ingen tid för det. Nu har jag dock kommit på en liten sak, så det får fasiken räcka, annars vet jag inte vad jag kan göra för att hon ska bli nöjd..

Imorrn blir det tvätt om det finns någon ledig tid. Annars städa lite antar jag, plugga förstås...
Nån som känner en elektriker frstn? Nåt fel på min spis, får stötar av den..och vad jag förstår är inte det så himla bra.. Har ju inga pengar heller, så ja får väl helt enkelt lita på att ugnen inte ger mig världens megastöt så jag blir självlysande, annars kan jag ju inte laga någon mat. Inte bra det här inte..

Nehepp, sova litegranna nu tror jag. Ska gosa lite med mina kissar =)


tjipp*

dagens dikt

image18                                                                                                                            

Onödigt lidande, onödig väntan,
världen är tom som ditt skratt.
Stjärnorna falla -
kalla och härliga natt.

Kärleken ler under sömnen,
kärleken drömmer om evighet...
Onödig fruktan, onödig smärta,
världen är mindre än ingenting,
ned i djupet glider från kärlekens hand
evighetens ring.

Stjärnenatten - Edith Södergran


gillar inte söndagar...

image16



Söndag.. igen..tyvärr. Vill inte att det ska vara måndag, nu behöver jag verkligen ha påsklov! Helst sommarlov så man får vara ledig mycket...
Har vart en härlig helg måste jag säga, med mindre uppskattade händelser.. men sånt är livet..
I fredags satt jag bara hemma och tråkade med kissarna som inte var allt för sociala efter operationen.
Vaknade igår morse av att de trampade runt på ryggen på mig, de ansåg väl antagligen att jag skulle vakna.. Upp å hoppa var det då..kvart över åtta..hmm.. Cyklade in till veterinären för att köpa en till krage till den andra katten. Haha, vilken panik hon fick när jag satte på henne den. Först knatade hon in här i vardagsrummet utan den efter att själv ha tagit av den..sen när hon fick på den en andra gång så hörde jag henne skrika o fräsa...men hon fick helt enkelt acceptera den. Dock var hon världens mest deppade katt, hon vägrade äta och satt bara i ett hörn och tjurade. Sen kröp hon in bakom sänglådan som står under sängen och gömde sig där...inte lätt att vara liten..

Pep iväg till Vickan och förförfesten vid halv sex ungefär. Satt på hennes uteplats och drack lite goda drinkar. Cyklade sen till Anna och Emil där vi sjöng SingStar och drack ännu mer drinkar..eventuellt en för mkt.. =) Gick sen vidare till kåren där det var massa människor för en gångs skull. Dansade och hade jättekul, sen en liten besvikelse, sen tröstätande av kebab, tack Jessica för att du förstår mina needs! =)
Höll på att frysa ihjäl på vägen hem, hade nästan dödsångest...gillar inte kyla!! Kom hem till en kall säng dessutom...men med två katter i som gärna ska sova i mitt ansikte..=)

Vaknade kvart i tolv och pigg som en mört, haha! =) Åt lite frulle och cyklade sen in till slottet för att bakishänga med Vickan, Jessica och Snesteg, hur mysigt som helst! Först var det lite kallt dock, så jag låg inlindad i min filt och såg ut som en korv.. Men vi flyttade på oss och satt i lä, och då var jättehärligt! Efter ett tag kom även andra Vickan i sällskap av Kristina. Det var ungefär samtidigt som vårat pizzabud i form av Snesteg dök upp, tack! =)
Satt kvar i vallgraven ett bra tag, tror vi kom därifrån kvart i fem eller nåt sånt.
Sen vidare hem till Vickan och hennes uteplats. Man kan ju inte klaga på mängden sol man har lapat i sig idag iaf, dock tycker jag att det kunde vara några grader varmare..
 
Måndag imorgon och nya tag.. hemgång på torsdag eller fredag inför påsken, har inte riktigt bestämt mig än..

Sova litegrann nu, går ju inte att komma ifrån att man är liiite trött idag iaf.. =)


Tack alla inblandade för helgen, you're the best!!