- dream a little dream..

kolla in den här videon och förstå hur mäktigt det måste vara att delta i en något så enormt häftig tävling. personligen skulle jag nog aldrig klara av att vara med. men lika väl som man kan drömma om att få segla med, kan man drömma om sin förmåga. dock kommer jag ta chansen att se båtarna live (inte de i filmen), när de kommer till både göteborg och stockholm nästa sommar. coolt! =)
- me, myself och de gröna diskhandskarna

det är mycket roligare att diska med gröna diskhandskar än att diska utan gröna diskhandskar. jag säger inte att jag tycker om att diska för det, men det blir en helt okej upplevelse. framförallt är det riktigt skönt när man är klar.

jag är irriterad. väntar på kurslitteratur beställd på nätet, dels för att det skulle gå fortare än att låta akademibokhandeln beställa böckerna, och dels för att det blir billigare. dock är det så att jag behöver böckerna nu, och sist jag kollade ligger min order bara under status "bearbetas"... kommer inte böckerna imorrn blir jag ännu mer irriterad. nu får det vara nog =P

enligt smhi kan det bli fint väder i helgen, och det är ju aldrig fel. tankarna man hade om att sommaren skulle hålla sig kvar länge i år, har väl mer eller mindre regnat bort. nu är det höst. tycker ju inte om det..egentligen.. men så har det visat sig att det finns väldigt många bra adjektiv som beskriver hur bra hösten är - så ja...jag får väl hålla med lite där..men bara lite.

kanske plugga lite nu - antingen maskinkomponenters engelska namn, eller termodynamik..undrar vad jag väljer.. =P

ha en bra kväll!

over and out*


- hydra-vadå?

det är ju rena grekiskan, bokstavligt talat. lambda och delta och 4/2-ventiler, överströmningsventiler och massor med smarta gubbar som kommit med teorier. jag blir snurrig. det är plus och minussidor, ekvationer och formler... herrejesus hur ska det här gå?
har självklart som mål att klara det, men inte fasiken kan jag erkänna att jag hänger med i alla system alla gånger, rena grekiskan...som sagt..
men tänk sen - jag kommer vara så klok när jag läst klart terminen, ja jag säger då det.

på tal om ingenting ska jag till polisen nästa vecka och se ifall de har hittat min cykel..har dock svårt att tro att den är i fint skick om den finns där. dessutom läste jag i polisanmälningspapprena att de skulle höra av sig ifall man lämnat ramnummer och de hittat den...och visst lämnade jag det numret, men ändå har de inte hört av sig.. bye bye röda cykeln.

nä ni, nu signar jag ut här, har inget mer att informera om.

ha en fortsatt bra kväll!

over and out*

- man borde..

det här med saker man "borde" göra.. vad händer egentligen med dom? säger man så för att man ska bevisa för sig själv att den handlingen man nu avser/borde göra, kommer att hända, eller för att man iallafall har ambitionen att den gör det? hos mig är det nog så att jag använder det uttrycket för att säga till mig själv att "ja, jag har sett att det behövs städas, men jag gör det inte nu", eller "ja, jag vet att jag behöver plugga, men jag tar det senare". det kanske är så att jag använder mig av just "borde" för att jag ska känna mig bättre till mods och mindre dålig.
aja, i vilket fall som helst så borde jag ha diskat, ätit, pluggat, vattna blommorna, betalat räkningarna, gjort matlåda tills imorrn och plockat upp den rena tvätten.. men herregud, varför göra det idag när det finns en morgondag? =)

sleep tight and don't let the bedbugs bite!

over and out*

- one and only

lyssnade på teitur idag för första gången på säkert ett år.


 nu ska jag till posten och hämta paket, sen ska jag köpa godis =)

- ojoj, vilken lärorik dag!

"rd om - nu vet jag! men ett paraply?:
När barnen har somnat sätter John Blund sig på sängen.

Han är så fint klädd. Hans rock är av siden, men det är omöjligt att säga vilken färg den har, för den glänser i grönt, rött och blått, allt efter som han vänder sig. Under armen håller han ett paraply med bilder på, och den sätter han över barnen, och då drömmer de om natten de vackraste sagor"


Se på tusan vilken vacker historia om John Blunds paraply, man tackar! =)

- ludde lump vs. dammsucken

kommer ni ihåg den boken, om ludde lump och greta garn? den utkom tydligen -85, vilket innebär att jag antingen fortfarande låg i magen eller var nyfödd.. men jag gillade den, även fast jag tyckte att ludde lump hade all anledning att vara rädd för dammsucken..

aja, i vilket fall som helst så är det min tur att ta fram dammsucken och jaga ludde lump. inte alls roligt, men det behövs tyvärr. har varit i skolan från 08 till 12 och fyllt huvudet sprängfullt med ny kunskap..och det känns.. =) tyvärr blir det ju ingen lugn och ro i helgen då jag får chans att vila upp mig.. men men, blir fint på kontot sen i september istället.

nu ska jag börja städa här, och om en stund tar jag och dammsucken varandra i hand och sätter igång med utrota ludde lump(arna)..

ha en fortsatt bra dag!

over and out*

- nu vet jag! men ett paraply?

fick en kommentar av någon smart prick som påstod att alla svar finns på wikipedia.
och gissa vad?! jag hittade svaret på min fråga där!
och så har jag även lärt mig att det inte alls är så att det är John Blund som strör sand i ögonen, utan det är Sandmann som ursprungligen kommer från Tyskland. dock står det i texten att John Blund har två paraplyer med sig, ett svart för stygga barn och ett färgglatt för snälla..frågan är nu dock: VAD gör han med ett paraply?? jag blir inte klok..

undrar vem jag helst vill ha här när jag ska sova - sandmann med sin sand, eller john blund med sitt paraply?!


nighty night,

over and out*


- varför heter han john blund?

jag är trött nu. det tar på hjärnan att gå i skolan. för mig som dessutom inte kan räkna har det varit extra kämpigt. men det är väl dags att lära sig nu. termodynamik och flödeshastigheter i ledningar...herrejösses..
dock är det intressant, så det är kul. den bästa känslan är den där när man inser att man kan nåt.

får ingen ledig dag på ett tag nu. lördag nästa vecka är första. jobbar 22 timmar i helgen, och så skola varje dag på det. men jag klagar inte - inte alls. snarare kul att det händer nåt. dessutom går tiden mycket fortare då, vilket inte är fel...inte alls..faktiskt..

imorrn sätter dagen igång tidigt, börjar första föreläsningen 08, och vaknar jag disciplinerad så kanske kanske kanske det blir en liten morgonpromenad innan det. men bara kanske. är ju rätt skönt att sova har jag märkt. särskilt när man är trött.

trött ja.. varför säger man att john blund har varit och hälsat på när man är trött? och varför heter han john blund?


over and out*

- snälla ge mig..

nu har jag husdrömt igen..

det
här?

eller det här?


åh....

- äntligen äntligen äntligen!

nu har de kommit, mina efterlängtade ögonstenar. jag är så nöjd, vilken lycka! =)- linssoppa och pyspunka..

idag fanns det inte riktigt någon inspiration till mat, men det blev iaf en linssoppa som jag hittade recept på, det var gott. mätt blev jag och matlåda tills imorrn har jag. tog inte mer än 20 minuter att göra den, perfekt.
dagen har förutom den otroligt avancerade matlagningen, bestått av tvätt och lite undanplockning hemma. tänkte det kunde vara skönt att vara lite organiserad nu innan skolan börjar så man inte behöver ta tag i städning det första man gör efter en lång skoldag.. fast jag känner mig själv, det blir stökigt snart igen.

pyspunka var det på cykeln, men nu är det fixat iaf - tack för hjälpen! hoppas bara på att det inte är tomt på luft imorrn igen när jag ska iväg till skolan, men det är det säkert med tanke på att jag har ständig otur när det kommer till cyklar.

hoppas alla får en bra kväll,
själv tänkte jag snart sätta mig med en kopp te och en bok - för något på tv lär det inte finnas att titta på, och så ska jag nog tända ett litet ljus för morfar också, två år idag.. 

                                 Who can say for certain, maybe you're still here
                                        I feel you all around me, your memories so clear.
                                 Fly me up to where you are, beyond the distant star
                                       I wish upon tonight to see you smile,
                                       If only for a while, to know you're there
                                 A breath away's not far to where you are.
                                 As my heart holds you just one beat away,
                                       I cherish all you gave me everyday.
                                 I know you're watching over me from up above.


*over and out

- back on track.. eller nästan..

nu är semestern slut - och jag skulle vilja säga; sommaren likaså. jaja, jag vet, jag är väldigt pessimistisk, men det är bara det att det känns precis som det. med ett regnigt kalmar att återvända till, och en skolstart på tisdag, så är det bara höst. dock vet jag att det finns vissa saker att se fram emot nu, och det gör att det känns mindre mörkt.

egentligen skulle jag bara säga att jag lever. jag har haft underbara dagar i göteborg som jag tycker kunde vara lite längre. har hunnit med att göra en hel del saker, precis lagom. kändes lite konstigt att komma hem dock, inte vart i lägenheten på väldigt många dagar, och heller inte varit själv på länge. men det ger sig.

nu är det dags att krypa till kojs. trött är jag. nöjd.

over and out*

- pigg som en mört, trött som en..?

nog känns det när man börjar jobba tidigt på morgonen, dock ska jag väl inte klaga, säkert hälften av sveriges befolkning jobbar ju tidigt om dagarna. jag har däremot det problemet att min självdisciplin finns på någon annan kontinent - varav jag inte kryper till kojs tidigt nog på kvällarna...och då blir det jobbigt att kliva upp kvart över fem på morgonen..
dock är det väldigt skönt att börja så tidigt, och framförallt bara jobba morgonpassen, då har man hela dagen på sig att hitta på andra saker.

nu blir det en dusch här, vart ute och kört inlines, varmt värre =)

over and out*

- bilder från paradiset

tänkte bara lägga upp några få bilder från förra veckan då jag befann mig i sommarstugan. är inte så märkvärdigt, men jag gör det ändå. längtar redan tillbaka, trots att det har varit dåligt väder.
      
 


En kvällshimmel, en syster, en spegelbild, en matlagande pappa och ett kvällsdopp

- hyllplanen förresten..

berättade ju att hyllplanen numera är uppsatta - så här blev resultatet:
(försök att bortse från de gräsliga tapeterna..)

- tvätta bort..

har tvättstugan idag, så ska alldeles strax ner och sätta igång. egentligen är det inte så jobbigt och tråkigt att tvätta..går rätt lätt.. tänk ifall det hade gått lika lätt att tvätta bort händelser och minnen som det går att få bort en fläck från en tröja. så mycket lättare allt skulle bli. ta lite ariel och - vips! - är allt det dumma borta. smidigt.
jag har undrat en sak, eller jag undrar fortfarande hur det kommer sig att vissa personer gör mer intryck än andra. vad är det egentligen som avgör ifall man ska fastna för någon eller inte? har man manipulerat sig själv så länge och intalat sig om vilka egenskaper hos någon man gillar, eller är det undermedvetet? som det här med vänner till exempel - vad är det som gör att man inte längre behöver de man en gång kom bra överens med? hur kan man bara sluta behöva någon?
aja, en liten sak jag funderat på bara.. tyvärr har väl de flesta upplevt det flera gånger, eller tyvärr och tyvärr.. det kanske ska vara så. det kanske bara är så.

nu ner med tvätten.

ha en bra dag!

over and out*

> kvällsbegär

har suttit här och lyssnat på musik - Lifehouse's senaste.. och så har jag drömt mig bort bland kläder och allt möjligt fint som har kommit nu. har hittat några favoriter. självklart ett halsband från KyssJohanna och Dogeared, samt några plagg från nelly.com. bilder nedan..
  
     
bilder från nelly.com och kyssjohanna.se


nu gäller det bara att hitta pengar någonstans..

nu ska jag nog bädda ner mig och läsa lite innan jag somnar, jobb imorrn klockan 07..segt..

sov så gott!!

over and out*


> regn regn regn.. och regn förstås..

plus lite blåst också. just nu verkar det bara blåsa 10 m/s på ölandsbron, vilket betyder att det har lugnat ner sig lite med stormandet.

jobbade imorse vilket gick bra, var rätt mycket att göra så vi hann klart precis vid öppning. sen åkte jag hem och stoppade i mig en andra frukost, och så småningom åkte jag och familjen iväg till jobbet.. igen.. de skulle handla lite saker, eller framförallt kolla.. men som vi alla vet - det är svårt att komma ifrån ikea utan att ha med sig något..
sen åkte vi till öland en sväng, och sen hem. köpte en skruvmejsel med bitsar så att pappa kunde hjälpa mig att få upp hyllplanen - äntligen!! så nu har jag fått upp dom och även alla böckerna, blev ungefär som jag hade tänkt mig måste jag säga.

nu ska jag säga hej då till högen, de ska visst ut på vägarna och åka norrut och hemåt.
jag ska till statoil och pumpa cykeln, smidigt!

ha en bra fortsättning på kvällen.

over and out*

> R.I.P. gamle kungen, var hälsad black beauty!

fick ett samtal förut: "jag har fått ett meddelande om att du ska gå ut på gården. vet inte vad det handlar om, men det är bara att gå ut. går det inte att nå mig på det här numret, ring till andra telefonen..det är bara att gå ut."
jaha tänkte jag.. fick nästan en klump i magen och blev lite halvrädd måste jag erkänna.
men ned gick jag, och utanför porten stod en cykel. haha, jag visste ju såklart direkt vem som låg bakom - pappa som hade ringt mig. bakom busken vid hörnet stod dom och tryckte sen, mamma, pappa och brorsan. träffade dom senast igår, så det var ingen lång tid vi var utan varandra där. men de kom hit och våldgästade mig och övernattar nu i lägenheten.. men det blir trevligt med sällskap, lite trångt dock.

men iaf - nu har jag en ny cykel..eller nygammal..någon ny cykel vågar man väl inte skaffa sig i den här gangsterstaden...
den kommer nog gå bra iaf, dock ingen cykelkorg eller lyse på.. vilket kommer resultera i att jag får smita från polisen de gånger (alla gånger) jag glömmer lysena hemma..

ha en fortsatt bra kväll!

over and out*PS.. hoppas den som snodde min cykel blir överkörd av en långtrådare - det kan han ha!

> cykeltjuvar!

då har det gått en vecka sen jag åkte från kalmar, det är läskigt vad tiden går. men veckan har varit bra, solat och badat nere i sommarstugan och bara njutit av det härliga vädret.
igår kom jag tillbaka till den lilla staden i småland, och jag har även hunnit med att jobba ett pass.
regnet öser ner utanför och jag ligger här i sängen med datorn framför mig. kan bli en bra dag tror jag. tänkte försöka plocka iordning lite hemma, sen blir det väl nästan bara att packa om väskan med tanke på att jag åker på fredag igen.

när jag kom hem igår så märkte jag att cykeln var stulen - fy fasiken för folk som inte kan skilja på mitt och ditt!!!
gjorde dock en polisanmälan direkt och har pratat med försäkringsbolaget idag, så det kommer ju ordna sig så småningom, antingen får jag pengar eller så får jag cykeln.. problemet är bara att det kommer att ta minst en månad, och jag vill ha det som är mitt nu!!!
gårdagskvällen blev med andra ord inte så bra... fast jag måste erkänna att den blev lite bättre efter ett telefonsamtal.. faktiskt.. ;P

nu ska jag ta och göra lite nytta, sen sätta mig ner med en bok.

ha en bra dag!

over and out*

> hey mr. tambourine man!!

vad hände här egentligen? snacka om att ha speciell stil på "diggandet" =) Underhållande är det iaf!! Haha!!