> så där igen..

jajaja, jag veet.. nu ska jag skärpa mig.. men har liksom inte haft något konkret att skriva om, vilket iofs inte är något som har stoppat mig tidigare.

kom hem för en stund sen efter behövligt tjejmys på bistro bar med älskade jobbarkompisen, oj vad saker jag fick reda på, tänk hur mycket det skvallras.. och om mig dessutom - är ju skrattretande hur vuxna människor kan hitta på saker och sprida rykten. dock tyckte vi att det var rätt komiskt att det var oss två det handlade om, eftersom det inte stämde för fem öre.. personalfester är nog ett gott ont tror jag, vi säger så.

fotbollsmatchen var helt okej med vissa spännande inslag, och visst var det kul för spanjorerna att vinna, det var väl på tiden.

två dagar kvar att jobba nu, sen ledig en dag, sen jobb en dag till, och sen ledig många dagar..

nu ska jag krypa till kojs, sätta glasögonen på näsan och läsa vidare i min bok.. vet egentligen inte vad den handlar om..men den är underhållande. =)

natti!

over and out*

> god förmiddag

vilken seg dag det här kommer bli, det känner jag på mig redan nu.
var ute på en kort morgonpromenad förut och tog mig till blomsterlandet för att köpa diverse tillbehör till mina orkidéer, plus några växter. har ju en blomma i fönstret som liksom tappat bladen nedifrån, ser lite mysko ut, så har bestämt mig för att byta ut den, och ställa den någon annanstans så den får chans att ta igen sig. antar att det är min brist på vattning som ligger bakom bladförlusten.

har ätit min gröt och är i färd med att göra mig lite iordning inför dagen som innefattar jobb. idag blir det dock bara sex timmar där, vilket är rätt skönt, för idag har jag ingen lust till att gå dit överhuvudtaget.

måste fixa nu.

ha en bra dag!

over and out*

> sådär passiv igen

skulle väl egentligen ha skrivit tidigare idag, jag vet.. men inte fasiken orkade jag det efter inlines-turen imorse när benen var som stora geléklumpar..
hann knappt ens vakna innan jag snörade på mig rullisarna, och träningsvärken från i tisdags var tydligare idag än igår.
men men, ska man bli fin så får man lida.. dock blev det inte lika långt den här gången, var ute "endast" en timme..

jobbat mellan 13 och 21, så jag förstår inte att jag fortfarande håller mig vaken.
var segt bland tygerna idag, trodde folk hade fått lön nu och ville spendera kosing..men icke sa nicke..
kommer väl till helgen istället, de borde fundera på kravallstaket och kösystem med lappar..

en vecka kvar nu innan fjärilarna vaknar till liv igen..spännande!

nighty night and over and out*

> pest

just det ordet jag valt i rubriken är ett sådant ord jag normalt inte använder mig av.
det känns inget bra i munnen när jag säger det.
plus att jag förstås påminns om den gången jag råkade säga till mamma att mormor var pest, ungefär i den åldern då allt verkligen var pest. mormor var ju då extra pest(ig) av någon anledning. min mamma tyckte inte om att jag refererade till hennes mamma med just det adjektivet, vilket resulterade i att hon slängde ut mig. som tur var så blev det bara en tillfällig utslängning, och jag fick så småningom komma hem igen. jag ska dock tillägga att min mamma är en väldigt snäll sådan, och det här var en ytterst ovanlig handling av henne.
pest ja, det var ju inte ordet jag skulle diskutera här egentligen..

det jag vill komma till är att städa är pest.. jag tycker inte alls om det. så, nu var det sagt, och då kan ni nog räkna ut själva att det är dags för mig att..ja.. just det.. städa..

bio ikväll, får trösta mig med det.

over and out*

> morgonpromenad och gröt med banan

när folk frågar vad jag har i gröten, och jag ger dom svaret "banan", rynkar de flesta på näsan.
jag vet - det låter inte alls gott, men det är det, jag lovar.
idag har jag även solroskärnor och pumpafrön (eller solrosfrön och pumpakärnor - välj själv) i min havregrynsgröt.
jag är en sån som inte vill att gröten ska slinka ner som en bakvänd spya, jag vill hellre ha något att tugga på.. så det så!

efter min morgonpromenad är det nu dags för den efterlängtade gröten, och en kopp te till det, toppen! =)

snart iväg till jobbet, blir nog en bra dag.

over and out*

> tom i huvudet

nu är jag sådär tom i huvudet igen..
iofs har jag inte så mkt att skriva om...
är tillbaka i småland iaf.. direkt när jag kom hem blev det en sväng med L och mina inlines, vi körde visst en mil idag.. bra jobbat måste jag säga! =)

nu tror jag det blir lite bak här, vet att klockan är mycket, men det struntar jag i.

jobb imorrn.

over and out*

> alone

en bra låt är det här.. och nu har jag hittat den i flera versioner..
vilken är bäst?


                                                                                             
Heart




Celine Dion



Anders Johansson

> little bit

Är beredd på att hålla med E om att det här är en mkt bra låt med en mkt bra text..

Lykke Li - Little bit


> snurrigt

vet inte alls vad jag ska skriva egentligen.
i huvudet är det rörigt, men på ett positivt sätt.

helgen har varit bra, firat vid havet och bara tagit det lugnt.
imorrn bär det av hem till kalmar igen, dags att sätta igång och jobba.

nästa vecka är det födelsedag och jag har på känn att kommer bli en bra dag..

over and out*


> tillbaka på landet

eller.. den mindre staden kanske man ska säga. bara direkt när man sätter sig på tåget från sthlm börjar man känna lugnet. dock tycker jag om sthlm ändå, jag trivs där.. trivs med närheten till allt. blir nog där jag hamnar så småningom.
tanken var att jag skulle stanna där uppe tills imorrn, men eftersom fröken jag bodde hos blev ivägskickad till gutarnas ö, så valde jag att åka hemåt till familjen. blir nog bra tror jag.. och med tanke på att jag har blivit så förkyld nu kan det vara skönt att ta det lite lugnt.. känner mig ju mer tjockskallig än vanligt..hm..

sticker ner till huset vid havet lite senare, kan inte bli annat än underbart.
lite halvsluft kanske botar förkylningen.

nu ska jag umgås med mina två ligister här...

trevlig midsommar ifall vi inte hörs mer.

over and out*

> vad var det som hände?

finns det någon att skylla på, och vem ska man isåfall utse till syndabock?
jag vet bara att jag är besviken.. det gick ju inte alls som jag hade planerat..
det blev inte riktigt som tänkt där vi satt, peppade i våra sverigetröjor, på chinateatern..
men men, nu sparar vi energin till VM-kvalet i höst och hoppas på bättre lycka nästa gång.

heja sverige!

over and out*


> godmorgon sverige

idag är det en lite bättre morgon än vad det var igår - har inte ont i halsen längre.
dock kittlas det i näsan och jag går runt och snörvlar så där trevligt.

lämnar strax kalmar till förmån för stockholm, och det ska bli mycket trevligt. det som blir mest spännande är nog ändå hur jag ska klara av att köra bil där uppe.. men well, har jag klarat det i både luxemburg och göteborg, ja då ska jag väl klara det även där. det återstår dock att se.

nu ska jag packa det sista, har insett att jag kanske måste byta väska...vilket problem.

höres!

over and out*

> packad?

haha, nej som vanligt går det riktigt trögt att packa. har tagit fram ett par skor, en klänning, mobilladdaren och en tunika.. plus datorväskan.. dock tror jag inte att jag klarar mig med endast det, tyvärr.
varför ska det vara så himla segt att få ihop lite saker och trycka ner i väskan?! jag kommer då aldrig kunna svara på den frågan.
fick tag på en hyrbil som ska köras från kalmar till sthlm imorrn, perfekt, slipper man gynna giriga SJ... fy fabian vad trött jag blir på dom. förstår inte varför de behövde ändra sitt bokningssystem, det är för mig helt ofattbart..

well, nu ska inte jag sitta här och vara bitter.. trivs med mitt liv för tillfället.. "det går bra nu" som vi brukar säga.. jävligt bra om jag får säga det själv =)
ber till gudarna om att vädret blir något sånär bra som möjligt i helgen, och framförallt på torsdag när det är dags för gröna lund. ska bli trevligt med en tripp till stora staden och få träffa min stjärna.

nej, nu ska jag för fasiken försöka komma igång med den här packningsprocessen..
mkt i huvudet nu dock.. =)

over and out*

> morrn morrn

men vet fasiken inte om det här är nån god morgon direkt.. ont i halsen - igen!!!
men jag vägrar tro att det är allvarligt, så det går nog över snart. dock himla dåligt tajming med tanke på att jag ska bege mig till huvudstaden imorgon och sen hälsa på familjen på fredag. men det blir väl bra antar jag.

idag är det dags att gå till skolan igen, ska ju läsa en sommarkurs på 5 hp.. lite lagom sådär.
tror det kan vara skojigt, och det här är ju något jag gör bara för att det är kul, inte för att jag måste, det gör genast saken mycket bättre.

ska hoppa in i duschen nu och sen försöka få i mig lite frukost.

over and out*

> helgen är tyvärr över

trots min packångest där i onsdags så lyckades jag få ihop en väska, och klarade mig dessutom ifrån att glömma något. vi kom med tåget utan problem och landade så småningom med packningen i hultsfred. när vi sen skulle komma fram till platsen vi skulle tälta på så hade vi båda dödsångest, väskorna verkade väga minst fem ggr mer än när vi packade dom, och det kände som vi skulle gå halva vägen tillbaka till kalmar.
men vi kom fram och fick dessutom upp tältet - i mörkret! haha, vilken syn det måste ha varit, och jag hade nog velat lyssna på oss när vi diskuterade huruvida man skulle stoppa in den långa pinnen i hålet eller inte..

vi jobbade vårat pass natten till torsdag och träffade massor med sköna människor, bland annat de som skulle komma att bli "familjen", våran familj som vi gjorde allt med. vilka goa killar!!! =)
såg massor med bra artister och hade the time of my life. glad att jag släpade med galningen jag gjorde också, hade inte blivit samma sak annars. =)
jag tror att det var på fredagen som fjärilarna började komma, och nu kan jag bara vänta..

vi kom tillbaka till kalmar igår eftermiddag, slitna som bara den.. fick ett trevligt telefonsamtal och kunde sen sova gott och vaknade inte förrän halv två idag. ibland är sängen för underskattad! =)

nu är det bara att packa upp och packa om, sticker iväg till sthlm på onsdag till en viss fröken om hon fortfarande vill ha dit mig.

fixa lite nu..

over and out*

> festival, och jag som inte ens har börjat packa

ikväll är det dags, då är det jag, V, sovsäckarna, liggunderlagen och tältet som åker till hultsfred.
dock har smhi kommit med den tråkiga rapporten om att det ska regna både imorrn och på fredag, på DAGTID dessutom! åh hjälp.. tur jag kan simma.. efter att ha sett skräckexemplar från roskilde förra året börjar man ju nästan undra om man ska ta med sig bikinin så man kan ligga ute och plaska i vattnet istället för att svära åt det.
men eftersom jag fortfarande lider av extrem bikiniångest så tar jag bara med mig gummistövlarna så jag kan hoppa i vattnet istället.
ber till gudarna om att de endast låter det regna på nätterna .. och att tältet är vattentätt!!!

har som sagt var inte packat, vilket nog grundar sig i att jag inte alls vet vad jag ska ha med mig. förra året var det så satans kallt på nätterna att jag fick sova i raggsockor och mössa..
men stövlarna har jag bestämt mig för iaf.. känns ju som att det är ett måste när man äger ett par. dom är dessutom väldigt fina! (som att någon skulle bry sig om det på den där festivalen)

frågan är hur pass optimistisk/pessimistisk man ska vara... ett givet plagg är dock mina mysbyxor...funkar alltid!

ne, nu mina vänner måste jag faktiskt ta tag i det här..
kanske hinner återkomma innan avresan, annars blir det bloggtystnad fram till söndag åtminstone..

over and out*



> ber så hemskt mycket om ursäkt

ja, jag är en passiv människa - jag vet.
sen är det ju så att jag trots det har varit ute och farit så mycket senaste dagarna, så jag har inte prioriterat bloggandet..
men nu är jag tillbaka i alla fall, solbränd (läs JÄTTEröd), lite bakis och sommarlovig..

senaste dagarna har som sagt var haft mycket att bjuda på. har varit på tillställning på byttan, hängt i hamnen och kollat seglingar, och haft personalfest. jag har njutit i fulla drag och umgåtts med både gamla och nya bekantskaper.

har satt igång projektet "hasta la vista valrossröv" som tidigare utlovat (jag har lovat mig själv), och jag måste säga att det har gått över förväntan! har än så länge lyckats hålla mig på benen, men har väl behövt vila lite väl ofta.. men det blir väl bättre med tiden.. hoppas jag! =)

nu ska jag bara njuta av ledigheten i tre dagar innan det är dags för hultan, sen blir det rööööj!

nu ska jag se klart på filmen på 4+, sen blir det väl sova eller nåt =)

over and out*

> sommarlov!!

äntligen är det sant som det är sagt - sommarlov!
skrev sista tentorna tidigare idag och det kändes rätt så bra.

nu ska jag njuta av ledigheten fram till den 25.e innan det är dags att börja jobba litegrann.
på schemat står hultsfred, sthlm, gröna lund, sthlms skärgård och SOL =)

ska börja lovet lite lätt med att tvätta.. nu är det dags att ta tag i sånt jag har lämnat åt sidan de senaste veckorna på grund av pluggande och sjukdom. nu är jag fit for fight igen, och det med råge! =)

GLAD SOMMAR - för det tänker jag ha! =)

> beslut

varför ska man alltid bli tvungen att tänka på konsekvenserna av ett beslut man tar?
hur kommer det sig att man inte bara kan göra något impulsivt och sen känna sig stolt över det? hur kommer det sig att man efter en lång tids funderingar, tagit ett beslut, och sen blir ifrågasatt?
jag tror jag vet svaret.. och det är att man är "vuxen"..
tydligen är det inte vuxet att vara impulsiv, och inte heller vuxet att ta sina egna beslut.
alltid alltid alltid ska det vara någon som ska säga sitt och tro att den personen är den som känner mig bäst och vet vad som är bäst för mig..
mina vänner - det gör mig irriterad.

när jag tar ett litet beslut så kan det vara på några sekunder, men tar jag ett större beslut, som kanske har en viktig betydelse för min framtid - ja då funderar jag på det.
men likt förbannat ska det vara någon som står och påpekar att det var osmart gjort.. av någon anledning.

men för att återgå till det där med att vara vuxen. är det inte mer vuxet att acceptera folk och deras beslut? är det inte vuxet att bry sig utan att ifrågasätta? för DET är två skilda saker.

jag kan sammanfatta med att säga att jag har tagit många beslut, och totalt sett har de för det mesta varit bra beslut.. men däremot när det har varit lite sämre, då är inte jag den som har börjat ångra mig och försökt ställa tillbaka saker så som de va innan. jag har accepterat mina val, för mina beslut är det som har gjort mig till den jag är idag. hade jag inte valt vissa saker framför andra - då hade jag aldrig hamnat här, och då hade jag aldrig blivit jag...
även fast jag inte är komplett på några sätt, och det finns många pusselbitar kvar, så måste jag ändå erkänna att jag nog ändå inte är helt värdelös. =)


> personlig almanacka



Fick ett tips av L - personligalmanacka.se

Funderade senast idag på ifall de har börjat få in de nya almanackorna för 2008/2009, och ifall man skulle försöka ta sig nedåt stan och kolla.
Men så fick jag tipset från L, och det var ju perfekt =) Så nu får jag den som jag vill, och så kommer den hem direkt i brevlådan, underbart! Så snart kommer det hem en grön till mig - oväntat va?

Vill du också ha en? --->
Personlig Almanacka

edit: nu är länken fixad - my bad =)

> hahaha!! =)

här ni, den här reklamen har jag tjatat om hela dagen, men jag tycker bara den är för underbar! =)
så L, precis som utlovat så lägger jag in filmen här på bloggen, braish?