> lycka

en sån HÄR kör vill jag sjunga i!! =)) vilken lycka!!
förövrigt en mycket bra film!


> körslaget

spontan uppfattning: helt okej!
det kanske blir riktigt bra efter några gånger när deras nervositet har lagt sig lite.
gillade bäst morakören, rockmusik sjungen i kör är grymt! =)

saknar att sjunga i kör, vill sjunga nån annanstans än bara hemma hela tiden, och i kör så kan man ju göra det utan att känna sig helt utelämnad till ödet, man slipper stå där själv menar jag. =)
får se när det kan bli bara.. så vitt jag vet finns det ingen bra kör här i stan, eller quastakören är tydligen bra, men dom har fullt, så jag får inte vara med där! =/
men men, får fortsätta sjunga hemma, än har inte grannarna sagt till mig, haha =)

det här med körslag..sverige är ju såklart inte först med det, vilket man kunde förstå..
"clash of the choir" heter det i USA, och vinnarna från förra året går att skåda nedan med en av jordens finaste låtar:



nighty night*

> fredag

så var veckan slut då.. eller ja, iaf skolveckan..
imorrn blir det jobb såklart, tre helger i rad nu.. och hur jag ska orka med plugget vet jag inte riktigt, men det får väl lösa sig.. sa han som...hm...

fick våfflor igår, tack jessica, mkt smaskigt var det.. och mätt blev jag.. men det verkade ju som att det var flera som blev.. =) sov skönt på soffan trots konstiga drömmar och utrop mitt i natten... märkligt det där att man aldrig riktigt kommer ihåg vad man gör när man sover..

och vilken roadtrip idag sen!! hahaha, skrattar bara jag tänker på det!!! dagens ord: "jaaaaha.." =) det är bra anna, nu har vi lärt oss något för framtiden...aldrig igen!! =)) resan hem tog lite längre tid än planerat...kul med roadtrip =) vi fick oss ett gott skratt iaf!!

kvällen tillbringades med emman, alltid lika trevligt! gott vin dessutom, passade perfekt till både thai-mat och chips, hur bra som helst!! =) tack för sällskapet!!

nej, nu är det dags att sova, jag skulle ju som sagt var jobba imorrn...

au revoir*

> boknörd??


lite kanske.. =)


> sant

"chemistry, either you've got it, or you don't.." - Meredith Grey


> tentorna..

har nu fått reda på tre av de fem tentorna jag skrev under tentaveckan.. klarade alla tack o lov! så himla skönt!! nu är det bara svar på två till som jag väntar på, och ska jag vara ärlig så är det nog dom som har gått käpprätt åt skogen!! men men.. omtenta, det har jag ju gjort förut =)

bidde inga våfflor igår, och inte idag heller.. har vart alldeles för trött för det.. helt slut på kvällarna nu! men å andra sidan är det rätt så skönt att bara komma hem och slänga sig i soffan och slötitta på tv..som det egentligen inte finns så mycket att se på.. men ikväll har det iaf vart "so you think you can dance" och just nu är det ju "grey's anatomy"..
önskar jag kunde dansa så som de kan.. vill börja dansa igen..men jävla leder som säger ifrån!
iofs har ja inte så mkt tid till övers överhuvudtaget nu, så de hade väl ändå inte gått..
men man kan ju önska! =)

nu blir det jobba tre helger i rad, och hur jag ska orka det OCH skola är det bara gudarna som vet, men jag får ju betalt för det, så jag ska inte klaga! känns som att helgen jag är ledig... om sisådär några veckor då, borde vara en lugn helg, men då kommer ju min älskade Vickan hit och gör att saker blir som de brukade vara, underbart! =) och nästa vecka jag är ledig efter det, då är det ju valborg, och då lär jag och Vickan träffas igen, hihi, ska bli så kul!

sommaren ser dock lite oviss ut.. vet inte alls vart jag ska jobba, väntar fortfarande på lite svar... håller tummarna för att jag får det som jag helst av allt vill!

nehepp, nu ska jag titta klart på grey's...och sen blir det till att fixa matlåda tills imorrn..har som sagt var vart lite lat ikväll! =))

ciao*

> kallt!!

varför ska det vara så sablars kallt?!?!?
känns som ja ska frysa ihjäl här hemma, och då är ändå elementen fullt påskruvade!
egentligen skulle man väl kanske lägga sig i ett varmt bad.. men då blir det ju så kallt när man stiger upp därifrån sen.. vilka dilemman!

SMHI har sagt att det ska bli vår snart och att det här bara är ett bakslag.. hela årets väder känns som ett bakslag.. man kan ju undra hur det ska bli i sommar ifall det bara kommer regna eller om det blir värmerekord..
jag som hatar att frysa hoppas ju förstås på värmen, annars kommer jag nog emigrera utomlands någonstans där det är lite varmare.

jag tänkte vara duktig och använda lågenergilampor till mina nya vardagsrumslampor, men vet ni - dom lyser så fruktansvärt starkt!! så det är inte ens mysigt, känns som man sitter i ett enda stort solarium! tyvärr utan värme då!
ne, så jag fick minsann gå och köpa "vanliga" glödlampor istället, och ni ska tro att dom är mycket bättre!
så var det med den goda gärningen...

våffeldag idag.. skulle ju gå till affären och köpa grädde tänkte jag, men nu vet ja inte om det är värt det.. fryser ju så ja håller på att dö! kanske håller på att bli sjuk igen...

och frstn, för er som inte riktigt har fattat det än.. så skulle jag bara säga att jag fryser!

burr*

> home sweet..

kalmar igen då. men riktigt skönt att vara tillbaka.
numera inser jag att för varje gång jag lämnar hemstaden, så lämnar jag också kvar en bit av det som binder mig dit. finns inte mkt kvar där som gör att jag längtar tillbaka. är så sjukt trött på stället, och jag längtar inte ens lite längre. känns mest som en ansträngning att vara där.

men nu är jag som sagt var tillbaka i staden som jag inte heller ger mycket för.. shit, undrar om det är ett tecken på att man behöver röra runt i grytan lite!?
men jag har ju klagat förr, så med hänsyn till er som klagar över att jag klagar, så ska jag inte klaga..ni vet ändå vad jag tycker om den här skitstan!

skola imorrn igen, och om jag kunde få bli lite smartare över natten så skulle ju inte det skada. det nya tjafset vi håller på med nu kommer jag nog inte fatta på ett tag..

våffeldagen imorrn, gott! ska inviga mitt nya våffeljärn! vill gärna ha sällskap också, men det känns jobbigt ansträngt att bjuda folk bara för att man "måste".. känns som barnkalas i lekis igen..
men jag ska inte hänga läpp för det! oavsett ifall jag blir ensam eller inte, så har jag pappas hemmagjorda jordgubbssylt som jag ska avnjuta tillsammans med våfflorna! =)

nu blire nog till att borsta gaddarna och gosa ner sig i sängen för att läsa klart boken jag precis har kommit in i (efter halva ungefär)..

nighty night*

> nörd

det här är faktiskt första gången jag bloggar från mobilen... nördigt huh?! kan iaf inte sova så tänkte pröva och se ifall det funkar det här.. ligger på min luftmadrass i syrrans rum, väldigt glamouröst måste jag säga.. har ätit för mkt..nog därför jag inte kan sova..eller så är det bara ångest över att vara tillbaka i nypan.. är så glad att jag kommit härifrån, sen om kalmar är bättre eller sämre kvittar faktiskt! vart på puben med steffi och hennes simon, mkt trevligt! dags att sova nu! natti*

dagens youtube

antagligen kommer jag inte vara så duktig och lägga upp sånt här varje dag.. men idag ska jag iaf!
och dagens tips kommer från Martina! =P thaaanks! =)



> 2 av 5

sådärja.. då börjar man få betalt för den tid man lagt ner på tentorna..
har fått reda på två, och klarat båda två.. bara tre kvar att vänta på nu..
men känns riktigt skönt, äntligen går det bra för mig i skolan!!

åh imorrn kommer syrran och mamma också, kommer bli ännu bättre! =)
ska bara vara och njuta av sällskapet! ska åka en sväng till öland och så blir det nog en obligatorisk sväng till ikea också, om inte annat för matens skull. =)
åker upp till nyköping på torsdag, och som det ser ut nu så ska vi fira påsk nere i stugan, om vädret tillåter dvs.. håller tummarna!!

nej, nu blir det dammsugning*

nyckelskramlande mot nazister

satt här och surfade och kom in på hemsidan till lokaltidningen där hemma...
tydligen så har det vart manifestationer varje lördag på stora torget där fler och fler nyköpingsbor har ställt sig och skramlat med sina nycklar, som en protest mot de allt mer utbredande naziströrelserna.
under denna händelse igår så stormade en grupp nazister in på torget med banderoller och flaggor, och visade sitt missnöje. polisen var tydligen underbemannade och ett fåtal civila blev lätt skadade.
dock fick historien ett bra slut då det gick så långt att nyköpingsborna föste iväg den lätta skaran med nazister, bort från torget, och tillbaka till sina bilar, med svansen mellan benen.. bra jobbat! nu är jag stolt över min lilla stad! =)

se artikeln
här...

helt klar!!

sista tentan för den här gången gjord.. mkt skönt!

idag blir det tentaslask.. såklart! =)
men det blir rätt lugnt ändå med tanke på jobbet imorrn.. fast lite får man väl offra sig efter en sån här helvetesvecka! =) nåt är man väl värd.. en liten öl åtminstone! =P

nu ska jag dricka upp mitt vin här och fara vidare, men.. in i dimman*

dagens roligaste!!!! "Ken Lee"

fy fasiken, jag dör nästan...haha!



Charice Pempengco

Kollade på Ellen igår och fick höra den här tjejen, helt otroligt!!
Frågan är ifall hon har lust att dela med sig lite av den där rösten.. hmm..





tre (fyra) klara..

det börjar gå mot sitt slut, sista tentan imorrn, och sen är det över för den här gången..
tyvärr blir det ingen lugn helg eftersom jag ska jobba, men får njuta lite av ledigheten över påsk istället, ledig skärtorsdagen där..

nu blir det lunch, och sen mer plugg.. *pust*

att kämpa..

när jag tänker på hur jobbigt jag har haft den under min studietid här så inser jag att jag har utsatt mig själv för väldigt mycket. det är många gånger jag bara har velat ge upp, och det vet många av mina vänner.
när jag sen tänker på hur mycket jag har lärt mig av det, så inser jag att det har varit värt det.
det kan låta hårt, men man härdas och alla händelser har öppnat upp mina ögon.

jag har lärt mig mycket om mig själv och jag vet precis vad som krävs av både mig själv och av min omgivning för att jag ska må bra. dock kan jag inte styra över hur mina vänner och bekanta ska bete sig mot mig, och därför har jag lärt mig att det faktiskt i många situationer är jag som får anpassa mig.
men om det är positivt eller bara ett tecken på brist på hänsyn, det vet jag faktiskt inte.

jag kan vara rent förjävlig (ursäkta språket) vissa dagar, men det är ju sån jag är.. att lära sig hantera dom situationerna då jag inser att jag inte orkar med mig själv riktigt, det är att kämpa. och jag vet att alla som försökt, vet att det är svårt att ändra på den personen man är, och därför tror jag att man gör alla en tjänst när man istället försöker bita ihop och se de bra sidorna. för ser man bara de dåliga sidorna...ja då ska man nog försöka ändra sitt tankesätt..

rannsaka sig själv tror jag att det heter...en rätt bra sida hos mig måste jag erkänna.. =)


Läskunnig vid 17 månaders ålder..

Läste på aftonbladet.se om en liten flicka i USA som kunde läsa, vid 17 månaders ålder..
Det är ju helt otroligt att hon har lärt sig det trots sin ålder, men frågan man gärna ställer sig när man hör något som detta, är ju ifall föräldrarna har tvingat på henne det här eller om det faktiskt är så att hon är ett underbarn..
Personligen tycker jag att det är makalöst, har inte hört om något liknande tidigare. Föräldrarna var tydligen lite oroliga ifall det var så att hon kanske var autistisk och att det var därför hon kunde lära sig så snabbt, men enligt läkare så var hon en frisk flicka med aptit på att lära sig.

Men rätt eller fel att exponera det här lilla undret? - Avgör själva.



två klara..

japp, då var en tenta till avklarad, går ju som smort det här! =P
kändes rätt bra idag med måste jag säga.

two down, two to go..

design

som sagt, gör allt för att slippa plugga för en stund, fixat brorsans blogg nu också =)
hoppas han blir nöjd bara.. =)

en klar!!

japp, nu är en tenta avklarad, och ska sanningen fram så kändes det faktiskt som att jag klarade den... svarade iaf på alla frågor.
nu är det bara att ge sig på pluggandet till nästa tenta som är imorrn.. aldrig får man vila..

nu blir det en kopp kaffe och lite undanplock innan det är dags att begrava huvudet i papper och böcker igen!

snart snart..

mm, om två timmar är det dags för veckans första tenta.
känns ändå rätt så lugnt, även om jag är fruktansvärt trött på att plugga nu!
men mer blir det, så än får jag inte ge upp!

skönt att få sova lite efter mitt ryck där inatt när jag fick för mig att ändra designen på bloggen.. herregud vad klistrad man kan bli framför en dator.. men det är skoj! =) har fått i uppdrag att fixa brorsans blogg snart också, i utbyte mot en puss - tack limpan! =)

nej gott folk, nu är det lite sistaminutenplugg som gäller... wish me luck!


ciao*

provisoriskt..

så fick det bli en provisorisk design innan jag orkar göra ngn ny igen...
och som vanligt blir jag sittandes med det här alldeles alldeles för länge..
tur det är sovmorgon innan tentan!

natti*

astrologi..

..har varit något jag varit lite skeptisk mot...
men det var innan jag läste en bok som handlade om mitt stjärntecken..
ibland var det som att boken var skriven med mig som modell, och det var nästan skrämmande hur bra det stämde in på vissa punkter..
men frågan (frågorna) är:
x  kan man skylla sitt beteende på sitt stjärntecken?
x  är jag inte kapabel till att ändra mitt beteendemönster på grund av att jag är född ett speciellt datum?
x  kan det verkligen vara möjligt att vi styrs av stjärnorna, månen och solen?


men mina vänner, eftersom det nu verkar vara så himla självklart hur jag ska vara och bete mig, och det till och med finns en bok som berättar hur jag är.. så ska jag, för eran skull, ge er en lektion hur jag fungerar (enligt boken).. så då vet ni vad ni ska försöka stå ut med tills jag har sett till att ändra de där mindre bra sidorna som solen/månen/stjärnorna har bestämt att jag ska ha..


Lektion 1

Alldeles som månen, härskare över hennes stjärntecken, ändrar sitt ansikte för varje natt, är hon en person med snabbt skiftande humör. Ibland är hon närmast överdrivet känslig, blyg och timid och ibland raka motsatsen, utåtriktad och färdig att ta hela världen i famn. Hon kan dränka sig i djup depression och hennes farhågor är vanligen en vag känsla av namnlösa faror som lurar i skuggorna. En barsk blick eller ett grovt tonläge kan räcka för att såra hennes ömtåliga känslor. När hon är sårad försvinner hon in i en förebrående tystnad. Men hon kommer över det och blir sitt eget trevliga, mjuka och förstående jag när månen ändrar sig.

image171




kat von d..

såå cool!
snacka om att hon visar att man KAN uppnå sina drömmar om man bara kämpar,
min nya idol..
nu är söndagskvällarna räddade!

image170

sakna.. <3

<3 Limpan & Pevven.. syrran saknar er..

image169

tentavecka..

snart är det dags, imorrn sätter helvetesveckan igång..
ser inte fram emot de fyra tentorna som väntar.
först ut är miljötentan.. blir till att plugga rätt mkt idag är jag rädd för.

var en bra dag igår. jobbade 06-10, sen åkte jag hem och duschade och åt lite frukost, sen tillbaka till jobbet för att köpa pennskrin och dukar till mamma, och efter det till bibblan och pluggade. satt kvar där tills de stängde, sen blev det promenix ute på stensö, tänk så vackert det är där ute, fattar inte att man inte är där ute oftare! iofs är det en bra bit hemifrån mig, så det kanske beror på det..
blev ett gäng från klassen som käkade pizza och drack lite öl där på kvällen, samt kollade på melodifestivalen.
TACK GUD för att Carola blev utslagen!! minen som hon hade efter beskedet var oslagbar, haha, bort med henne!
efter melodifestivalen cyklade vi iväg till puben dit ännu fler från klassen kom, vi hade jättetrevligt, tyvärr var jag så himla trött bara... tycker inte om att gå upp så tidigt på morgonen =/
i fredags hade jag det också jättetrevligt. jag och anna var på puben och käkade billig pastasallad och drack vin, skrattade så jag grät efter diverse uppträdanden..=)

*vaknade tidigt imorse av ett telefonsamtal, och det är jag tacksam för, nu vet jag att du vet att du kan ringa mig närsomhelst.. hoppas du sover lite iaf..

blir städning här nu och plugg såklart. sen lite senare blir det promenix som utlovat!


accidentally in love...


tack!!

för övrigt kan ju jag ha en underbar familj!!
tack så mycket!! =)
älskar er också såklart!! <3

image163


vendredi..

så var det snart helg igen då.
har inte vart så mkt action på blogg-fronten den senaste veckan. men jag har knappt hunnit med mig själv känns det som..
jobbade ju lördag och söndag, samt en liten utgång på lördagen med några av pojkarna i klassen. =)
i söndags kväll efter jobbet åkte jag hem och packade lite, och efter ett tag kom Li med familj och hämtade upp mig, och då bar det av mot jönköping för övernattning.

i måndags morse ringde klockan halv fem, alldeles för tidigt! sen gick tåget från jönköping tio i sex mot göteborg med ett byte i falköping.
klockan åtta var vi framme i gbg, och då begav vi oss ut till skandiahamnen, där vi så småningom fick återse våran älskade båt! =) helt underbart att vara tillbaka, ville helst bara mönstra på och följa med dom över atlanten igen! men det gick ju inte tyvärr... =/
kom hem från gbg klockan tio på kvällen, och då var jag lagom trött kan jag säga..

i tisdags var det skola, samt en välbehövlig långpromenix med min bästa emma. vi var ute i två timmar i det härliga numera vårvädret, helt underbart!
i onsdags var det KARMA med emma och jennie, och så lite jobb på det.
igår klarade jag mitt engelska exam i skolan, och det känns så himla underbart!! idag hade vi en liten uppkörning på radarn, och det klarade vi ju också =) skönt att ha det bakom sig nu.

idag är det lite städning, tvätt och plugg som gäller innan jag ska in till stan på after work med anna, mkt trevligt! =)
herregud, har fyra tentor nästa vecka, hur ska det gå?!?!?
jobba imorrn 06-10, sen blir det väl så småningom hem till KBV-pojkarna för plugg resten av dagen.

nej, hinner inte skriva mer nu, måste sätta igång med städningen så jag hinner klart innan det är dags att sticka iväg! =)

au revoir*