- första advent

typiskt att jag försov mig. hade tänkt sitta här i lugn och ro och läsa tidningen, äta frukost och titta på det tända ljuset. nu hinner jag inte det. dock tänt ljuset ändå!
adventsljusstakarna sitter uppe i fönstret nu, är inte så julpyntig av mig egentligen. eller, jag kommer knappt vara hemma så jag får se det, så mest därför kanske. hade jag haft ett hus där jag hade kunnat pynta, skulle det vart en annan sak.

nu ska jag göra mig klar för jobb. bara idag och nästnästa helg kvar..

ha en bra dag!

over and out*



- buy nothing day

usch, jag är så himla trött. snart bär det iväg till jobbet för en 7timmarsdag. skulle hellre gå runt i morgonrocken hela dagen och bara mysa. skyller på tentorna, för helt pigg blir man inte efter att man har pluggat.
får se ifall det kommer några kunder till jobbet idag.. är ju "buy nothing day" idag.. inte för att jag tror att någon kommer gå på det här. kan ju bli väldigt tomt i varuhuset isåfall. det återstår väl att se.

nu måste jag stoppa i mig lite frulle ifall jag ska orka med dagen.
hoppas alla får en fin lördag!

over and out*

- "idol-Johan"

gott folk, jag brukar inte uttala mig om diverse saker som visas på tv. men nu måste jag bara få säga:

YEES!!!

äntligen insåg de som röstar, att det var dags för lilla Johan att lämna Idol. såg inte programmet idag, däremot utröstningsmomentet då man fick höra snabbgenomgången.. och då frågar jag mig: vart var hans uppträdande gospel?! fråga inte mig, jag vet inte. jag tycker iallafall inte att han hade speciellt mycket i idol att göra. det var kul ett tag.


ja, nu ska jag fortsätta sticka innan det är dags att sova.

natti,

over and out*

- så var det över

ni anar inte hur underbart det känns att ha skrivit dom där jägarns tentorna! har suttit på bibblan mellan halv nio och halv fem för att försöka trycka in allt i huvudet.. fy bubblan. jag blir så trött! vet inte vart allt har gömt sig i huvudet sen förra gången jag skrev de där tentorna (ja, det här var omtentor)... men det är å andra sidan inte nåt jag bryr mig om just nu. jag har ju MASSOR med andra saker att tänka på!!!

JAG HAR JU FÅTT JOOOOBB!!!!

har redan börjar skriva packlista, men det beror nog på att jag ska försöka få med mig det mesta när jag åker bil upp till nypan nästa vecka, eftersom jag kommer mönstra på i norrköping. dock är det skönt att man inte behöver ha så mycket med sig när man jobbar på sjön. grisar ju runt i overall på dagarna, och sen är det myskläder som gäller. kanske får ha med ett par jeans så man har nåt att gå iland i. det blir bra det här. men tänk hur mycket jag ska sticka!! hur många mössor som helst kommer det ju bli! och så mycket böcker jag kommer hinna med att läsa. aaa, det är ju underbart det här! sju veckor blir jag borta ungefär, det är länge det. slipper kalla januari här hemma iaf, och får ut och åka båt på nordatlanten och akta mig för isberg istället.. dock är det varmt och skönt i maskin! =)

jobbhelg nu, bara två såna kvar helt plötsligt. känns lite vemodigt, jag som varit där varannan helg i två år..
får väl passa på att njuta så länge som möjligt. förhoppningsvis kommer jag tillbaka en sväng när jag har mönstrat av sen..

neheni, nu ska jag se "på spåret", och äta lite också kanske, maugen kurrar..

ha en bra helg!

over and out*

- oh my oh my

herregud, det är ju inte sant det här! just när man är mest nere och deprimerad över att man inte får något jobb, så händer det! "hej, vi har några båtar här till dig".. jesus alltså! 26.e december mönstrar jag på antagligen...halleluja!

ja, jag skulle bara säga det. är lite chockad fortfarande, men måste plugga trots det.

ha en bra kväll!


over and out*


- tillbaks

så var man tillbaks i vardagen igen. helgen har varit underbar såklart, synd bara att den tar slut så fort. rätt som det är så sitter man på tåget tillbaks till kalmar igen, och så får man vänta..och vänta..

är vinter här nu. snö utanför och rätt så kallt. bra säger jag, då kommer sommaren igen rätt så snart!
ska pallra mig iväg till skolan trots halsont och huvudvärk.

ha en bra dag!

over and out*




snö utanför köksfönstret

min nya väska

Kolla varifrån!

här gott folk står min nya väska och väntar på bussen :)

- nu drar jag

eller, sen drar jag. inte riktigt än. om sju timmar närmare bestämt. det blir så bra!

jag förstår inte hur jag kan ha vänt på dygnet så otroligt. jag är inte tillräckligt trött på kvällarna för att jag ska kunna sova. så jag donar med annat. häromnatten stickade jag en mössa, inatt sydde jag en väska. fick ju till slut tag på en symaskin igår - tack vare min gulliga arbetskamrat. =)
väskan blev riktigt bra måste jag säga. dock kanske jag borde ha sytt ett fack inuti så att småsakerna inte ska rumla runt..men, inte nu. men jag måste säga att det är sjukt kul att pyssla! =) är först nu som jag verkligen har fått upp ögonen för det, och jag har nya projekt i huvudet hela tiden.. vill bara sitta och sticka och sy hela dagen!! =)

dock funkar det inte så. jag börjar skolan vid 13, sen jag ska jag åka tåg vid 17. men jag åker hellre tåg än att sy. eller, själva tågresan i sig är inte speciellt roligt (iofs kan jag sticka då), men det blir bra när jag kommer fram. basta.
oh, sicken bra helg det här kommer bli. däremot kommer det bli bloggtystnad några dagar framöver, men det tror jag att ni, mina otroligt många trogna läsare, kommer kunna stå ut med. right? =)

ha en toppendag och en toppenhelg nu,

later folks,

over and out*


- it's raining..


- slö

den här dagen blev inte alls riktigt som jag hade tänkt mig. skulle ju egentligen gå i skolan fram till 17, men inställd lektion så fick åka hem till 11 istället, mycket bättre!! =)
myser runt här hemma, tänkte äta lite lunch och dricka lite kaffe. plugga och sticka lite. sen blir det middag på ikea idag, måste ju lyxa till det ibland =P och kladdkaka har jag kvar från igår, ajajaja, inte alls bra - men gott!!

hoppas alla har/får en bra dag!!

over and out*

- sunshine

goder morgon! kan inte förstå att det redan är 17 november, om en månad är jag verkligen klar i skolan på riktigt..eller, någon tenta kvar kanske. så fel av mig - jag menade att säga att jag om en månad inte alls är klar i skolan..basta..

väldigt soligt och fint väder idag, behövs en dag som denna när det inte blev mycket sömn inatt.. fastnade vid stickningen, började och slutförde en mössa.. dock blev den lite för liten för mig tror jag.. så jag får ge bort den. men sticka en ny ska jag göra. kanske blir idag när jag kommit hem från skolan, slutar redan vid 12.

nej, nu ska jag packa skolväskan och kanske få i mig en macka innan jag far iväg.

ha en bra dag!

over and out*



lite soligare ute idag än sist jag fotade. dock är det frost, för löven är helt vita.

-

så var helgen slut. jobbat både lördag och söndag, har gått hur bra som helst!! =) dock är jag väldigt trött, och jag kan inte förstå varför faktiskt. men det reder sig väl hoppas jag.
skola imorrn igen, lagom med en föreläsning. börjar förstå att det snart är slut på skolan, en månad kvar bara. sen är det dags att ta tag i livet på nåt sätt..spännande!

sitter här i min ensamhet och stickar..idag igen. men det är rätt skönt att vara själv ibland, inte alltför ofta helst..men ibland. snart är det torsdag..

hoppas alla har haft en fin helg och att kvällen förhåller sig bra. =)

over and out*

- day's over

åh det är så skönt att vara klar med tentan, för tillfället.. får väl se hur det där gick - jag hurrar inte högt.

däremot är jag lycklig över att det inte är tentor förrän om två veckor nu, nästan långledigt!

nu blir det jobb i dagarna två, sen lite skola på det några dagar, och sen på torsdag blir det äntligen gbg...

sova nu.

over and out*


- god förmiddag

idag är det den stora dagen D.. eller dagen T kanske? tenta iaf. om några timmar kommer jag sitta där och svära för mig själv. men sen, när jag är klar. då ska jag bara hem och slänga mig på soffan - kanske med ett nytt stickprojekt (eller sticka klart sockorna), och så tror jag att det blir muffins på det med. sen ska jag bara njuta hela helgen av att inte behöva plugga något alls! sen sätter det fart på måndag igen, för om två veckor är det dags för fler tentor..

det är en riktig höstdag idag. tur jag inte ska vara ute så mycket. här blir det kaffe i mängder, filt, raggsockor och bara massa tentaplugg...är det inte en bra dag så säg? =P




så här ser det ut utanför mitt köksfönster..massor med löv överallt!




ha en bra dag,

over and out*

- ack ack ack

ack ack ack. anta att alla ambitioner avdunstar absurt akut, att avskyn avlöser arbetsviljan - antyder att ansvaret anses allvarligt. alternativet andrum andas anklagelse, anmärker argsint andra alternativ. antingen ansvarstagande alumn, annars avslut avseende arbetslös art.

ack ack ack. avsmaken accelererar, alla andra ansvar anses avsevärt accepterade.

adjö.


- disciplin

som känt går jag i skolan, och det är liksom inget man kan förtränga, tyvärr.
ibland känns det som att skolan har helt orimliga krav på vad man ska kunna prestera under en viss period, och visst är det väl kul att lära sig mycket saker, men nej - det är inte okej ändå.
jag tycker inte om tentor, jag föraktar dom. jag tittar snett på dom och svär inombords (måste vara tyst i tentasalen). och när jag ska plugga till dom så ser jag högen med massor av papper där mina kråkfötter är nedklottrade, och inser att det i regel oftast är alldeles för mycket information för mig att få in i huvudet. ibland känns det som att trycket i nötskalet ska bli så högt att öronen trillar av. eller att ögonen ploppar ut.. jag vet inte vad som är att föredra.
jag vet iaf att jag blir förvirrad. och jag kan för min gud inte förstå vad jag ska göra med all den här ytliga kunskapen som kommer att försvinna inom några månader... ytinlärning är ju för underbart.

nu ska jag dricka kaffe.


men just ja - på tal om rubriken.. jag har ingen disciplin.


- dream a little dream..

Nu har jag drömt igen..

tänka sig att suget efter ett eget hus är så himla stort, jag kan inte förstå det! jag som inte ens har uppgraderat mig från min etta med sovalkov.
och jag som verkligen avskyr att städa dessutom. hur ska det gå när jag har jättemånga rum att städa?!
faaast, jag håller fast vid att jag tror det blir roligare att städa när man riktigt trivs där man bor och får ha det hur man vill.. även fast jag är en stökhöna.

- en färdig kreation..

äntligen klar med tubhalsduken! =)



- goder afton!

har varit en väldigt lugn dag idag. var på utvecklingssamtalet som gick hur bra som helst, sen har jag varit hemma och plockat lite. inte pluggat dock, vilket jag egentligen borde ha gjort. men jag har några dagar på mig fortfarande. har inte haft någon ro i kroppen heller för att kunna sätta mig ner, och då är det ju kört.
nu ikväll har jag haft mina tjejer här på lite kaffe, te och massa prat =) alltid lika mysigt!

har precis ätit lite kvällsmat - blev oboy och ostmackor, och så kokt ägg, smaskens =)

resten av kvällen blir det att titta på desperate och sticka klart halsduken - för idag blir det minsann klar!! =))

ha en fortsatt bra kväll och sov så gott sen.


over and out*


- besticktävling

jag som behöver nya bestick (eftersom de jag har fortfarande är arvegods), hittade en tävling med otroligt snygga och lite annorlunda bestick i vinstpotten. dyra är de också, så jag skulle nog aldrig ha råd att betala så mycket själv. =P

besticken kommer från
Gense och tävlingen går att hitta här. håll tummarna nu!



- FolkArt.se

i regel brukar jag inte vara med att tävla i "bloggtävlingar" eftersom jag aldrig vinner. men nu tänkte jag göra ett krafttag här och vara med i varenda tävling jag springer på.. (för jag som har tenta på fredag har ju absolut inget annat att fördriva min tid med).

iallafall - tävling #1 som jag satsar på är den där man kan vinna otroligt fina
OddMolly-vantar. dom är så söta! fast jag har insett - vinner jag inte, får jag väl sticka ett par själv.. är ju inte mer med det. =) vantarna kommer från FolkArt, som är en sida jag aldrig har hört om innan - intressant! =)
så ja, håll tummarna för mig nu!!

- goder morgon goder morgon

vilken hääärlig dag, jag vaknade av väckarklockan och det regnar ute! oh så underbart det är med höst! jag blir ju helt till mig av irritation! hua!!! men jag vet inte om det är så okej det här. jag trodde jag hade gjort klart för hösten att "nej, ingen mer blåst eller något mer regn, ja sa nej!"... men icke..
aja, lika bra att ta det som det är, känns ju annars som att det finns minimalt lite att göra åt saken.

egentligen har jag inte tid med det här, ska till jobbet på utvecklingssamtal, också hua. men det blir väl bra skulle jag tro.
men iaf, god morgon alla 16 trogna läsare, vad skulle jag göra utan er? =P

ha en bra dag,

over and out*

- woooo, tenta!

skrev tentan på 10 minuter.. ja, ni hörde rätt.. 10 minuter!! det är ju helt otroligt! men skönt!
ja, egentligen skulle jag bara säga det. =)

var och handlade efter tentan, lite mjölk till kaffet och så lite bröd till frukost. bara det nödvändigaste. det har fortfarande inte varit löning i november, och jag har fortfarande inte vunnit en miljon på triss... =)

nu blir det cityakuten och stickning.

ha en bra kväll och sov så gott!!

over and out*

- stormig stad

när jag vinklade persiennerna förut så var det storm utanför. det virvlade löv och regnade, och cyklar flög omkull. men jag var inne, och hade väl egentligen, om man tänker på dagens föreläsning, kunnat stanna kvar i sängen. inte speciellt varmt ute, men nu skiner solen och himlen är nästan helt blå, lagom fram tills det är dax för guldspelarna att firas på torget. jag ska inte dit, jag ska skriva tenta. eller - omtenta om man ska vara riktig.. men den här gången måste jag ju klara det, har blivit förhörd i helgen och klarat alla frågor, så jägarns om det det går åt pipsvängen!

helgen ja, kunde inte önskat mig något bättre. inte någon bättre heller.

nu blir det lite kaffe här och en sista repetition innan tentan.
är förresten snart klar med min stickning, bara en fjärdedel eller nåt kvar! =)

over and out*

- helg, finally!

sista skoldagen för veckan, och en väldigt lugn sådan. började åtta imorse och var klara redan kvart över nio, vi var alldeles för bra på underhållslaborationen idag, jag och lilla J. =) kul hade vi också, fick gå runt med en värmekamera och kolla temperaturen på olika saker, men roligast var nog nästan när man tittade på en människa.. så såg man vilka kroppsdelar denne person var varm eller frös om. det var kul. vi skrattade.

blir ingen bloggning i helgen, just so y'all know ;)

ha en bra helg, det ska jag ha!

over and out*

- nu vet jag vad jag är!!

oj, vilken uppenbarelse. sitter och kollar på femman, och han som snackar mellan programmen påade "vänner" som kommer sen, och då sa han att ross har en ny flickvän som har ordningssinne som en ekorre.. eller en stökhöna. och det var då det slog mig...

jag är en stökhöna!!!!

pjuu, skönt att äntligen få saker och ting utredda..


- halvklar halsduk

oh, jag har varit så duktig idag med stickandet, dock har andra saker fått bortprioriteras...tyvärr. men nu tog garnnystanet slut, så då blev det lättare att ta en paus. måste göra lite nytta innan jag börjar sticka med det andra nystanet =) men den blir nog klar snart, min lilla halsduk. den enda nyttan jag gjort sen jag kom hem är nog att jag har ätit. men det är ju inte helt dåligt.

måste plocka undan lite, och kanske dammsuga - det garnet jag stickar med nu gör att det ser ut som jag har en fällande hund hemma..

- hem ljuva hem

hur kul det än må vara i skolan (då och då), är det alltid lika skönt att komma hem. dessutom när man har lite att pyssla med hemma så känns det inte som att prioriteten ligger i att gå på föreläsningarna..dock måste man ju det ändå..
städa lite tänkte jag, kanske packa lite eftersom jag reser iväg imorrn, plugga, och så självklart dagens dos av stickning. måste bli klar med den där halsduken snart, vill ju börja använda den, den blir så mysig! =)

annars blir det inte många knop idag. skönt att bara vara lite.

ha en bra dag,

over and out*






två coola brudar i kontrollrummet till maskin =)

en helt vanlig skoldag

dock sånt vi borde göra...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

- hoppla pålle!

uscha, det är ingen värme ute direkt. vart i mönsterås med A och ridit, och det var kallt! kylan har liksom krupit in och satt sig i benmärgen. inte alls skönt! men det var roligt att rida igen, var ju ett bra tag sen jag var där sist, kul att träffa hästarna och gosa lite. =) sen blev det ju lite bus med hundarna också, får passa på.

kanske skriver lite senare, ska krypa ner i badet nu, skönt! =)

- hej och hå

tror fasiken att det ska vara helt grått ute idag igen! har en helt ledig dag framför mig och tyckte väl att det kunde vara på sin plats för en liten promenix - men nu ska jag sitta inne och plugga, dricka kaffe och sticka istället. vilken dag va? dock lite mysigt. dock lite ensamt. önskar jag kunde bli klar med halsduken nån gång, men har typ stickat en tiondel..bara en meter kvar.. yeay!

just det, jag har ju tenta på måndag. förtränger sånt har jag märkt. jag tycker inte det är speciellt skojig att skriva tenta, det är lite jobbigt. inte alls ångestframkallande, utan snarare tråkighetskänslorframkallande. jag gillart inte. å andra sidan är jag snart klar med högskolelivet, och det på riktigt. efter december blir det inga mer tentor, det är finito.

nu ska jag hälla upp andra koppen kaffe för dagen. bädda sängen kanske man skulle göra.. kanske.. annars kommer jag nog bara få för mig att krypa ner igen, ser lite inbjudande ut. plugga också. just det - tenta på måndag..

snart är det fredag dock! en helg med min underbara väntar.



ha en bra dag,


over and out*


- kaffe och stickning

blev tvungen att köpa sånt tråkigt vaccumförpackat kaffe idag eftersom mitt andra var slut och det var det billigaste. sicket i-landsproblem.. säkert ett u-landsproblem med, när det kommer till våran kaffeförbrukning. man kanske borde köpa rättvisemärkt, men det rimmar inte så bra med csn tyvärr, så det för bli när inkomsten ökar litegrann.
nu är det lite tentor på gång igen, och då behövs det kaffe har jag lärt mig. blir så mycket lättare att hålla sig vaken då =)

jobbade idag med, sen hem och slappade lite, och så till skolan för en föreläsning - reglerteknik. vi ska ha tio föreläsningar och fyra labbar, sådär skojigt känner jag.. men å andra sidan är jag nog inte så positivt inställd till skolan alls längre, känns att det börjar gå mot sitt slut. och jag tycker nästan att det är tur det. vet inte om jag hade haft så mycket energi så jag hade kunnat plugga en termin till. ack ack ack, så synd det är om mig..

nu ska jag fortsätta stickningen här... gav mig ju på att sticka ett mobilfodral igår, men det blev för stort så repade upp allt, nu blir det ett nytt projekt här, en "tubhalsduk" i mohair/acryl..spännande att se vad det blir av det. har som känt tagit en paus med sockorna...tålamodet tog slut =)

ha en bra kväll!!

over and out*

- så ynklig

så fort jag sätter mig i den där stolen händer det nåt. jag får nästan kalla kårar och känner mig som fem år igen. det är inte så att jag börjar grina där jag ligger, men inte fasiken känner jag mig någe tuff..
dock vet jag ju att det går bra, men jag blir så trött, så matt i hela kroppen efteråt. bedövad i halva ansiktet också känns det som. nu ska jag ligga i min soffa resten av dagen och tycka synd om mig själv.. tänker inte gå till någon kylteknikslektion idag..

- färdigjobbat

ojoj, har precis kommit hem från jobbet. skönt att vara färdigjobbad måste jag säga. dock har jag mycket att göra idag, skola bland annat.. sen tandläkaren - usch! får se hur pigg jag är på att gå till skolan efter det, men det visar sig.

dags att sätta igång och plugga till omtentorna ordentligt också, om en vecka skriver jag den första. och den här gången ska jag banne mig klara den, annars får jag panik på mig själv. men klart jag klarar't! =)

nej, nu ska jag dricka kaffe här.
ha en bra dag!

over and out*

- och så tog helgen slut

tiden går fort, inget man kan förneka. men det gör inget, nu får tiden gå fort, då slipper jag som väntar på nåt gott, vänta för länge.. jobbat igår och idag, 11-18 båda dagar, och det har varit djävulskt med folk. har inte bliivit så mycket gjort mer än att svara på kundernas frågor. är helt trött nu. var ju visst ute igår också, och det kanske spelar in litegrann.. lilla J lurade med mig till kåren, och så fick jag sova där, tack! =)

ny vecka imorrn då, inte så väldans mycket i skolan, vilket blir skönt. dock ska jag in och jobba imorrn bitti innan det blir dags för tandläkaren.. =/ men det ordnar sig väl. =)

nej, orkar inte skriva mer =)

ha en bra kväll,

over and out*

- och ute är det frost

kan inte förstå att det har blivit så här kallt, och så fort dessutom. så jag gissar att det är dags att säga adjö till hösten (hej vad fort den gick), och säga goddag till vintern. vilket iofs betyder att jag snart får säga hej till våren, och sen sommaren, så det blir bra det här. vinterjackan är nu framtagen och används vardagligen. måste se till att sticka klart mina raggsockor bara. kanske man kan ta i helgen här nån gång.
dock jobb snart, ska snart brumma iväg mot sju timmars arbete, skojigt!

har börjat nysa här, vill inte bli förkyld, men det vore underligt ifall jag inte blev det med tanke på att nästan alla går och nyser och har sig nuförtiden.

ha en bra dag!

over and out*