- på väg mot tyskland - och svininfluensa?!

dags för påmönstring idag, och det var valborg också ja. hoppas alla får det kul iland, själv ska jag ombord och prata tyska - åtminstone försöka. kliver ombord och börjar jobba vid fem, och går av passen vid midnatt. sen blir det sova fram tills frukosten börjar vid halv sju, och så blir jag ledig igen halv elva.
vågar man gå iland i tyskland? får man svininfluensan då? jag har ju bestämt att jag ska till starbucks imorrn, hur ska det gå? kommer tyskarna ta med sig smittan ombord? ska jag hålla mig ifrån dom? hjälp. uhoh!
aja, det kommer ju visa sig såklart. men får jag välja så tackar jag nog nej till att bli smittad.

mönstrar av på lördag, rätt lagom att jobba tre dagar, man är rätt trött då. undrar hur det blir i sommar när man jobbar åtta dagar i sträck.. herrejesus, jag kommer inte kunna stå upp till slut.

hade supermys igårkväll, precis som det ska vara. åh jag är så kär ♥

ha en fin dag* (och en fin helg ifall vi inte hörs mer)

- for your information

om det var nån som har missat den stora nyheten ska jag nu berätta den här:
jag och vilda vicky kommer till kalmar mellan den 21a och 24e maj, beware! =)
ses då!

- solen lyser, himlen är blå..

och jag älskar att leva just såna här dagar. att kunna sitta ute och känna hur solen riktigt bränner på huden är bland det bästa man kan uppleva. sommaren är på väg mina vänner, och ingen är nog gladare än mig. jag har fasiken längtat efter sommaren sen i oktober.
hade en trevlig frukostdejt nere på stan, åt en macka och ett stort glas med te, och pratade en massa förstås. =)
sen blev det lunch med älskade och hans jobbarkompis, och så satte jag mig på spårvagnen hem.

tänkte gå ut på innergården och njuta lite mer av solen ett tag innan jag ska möta upp mitt hjärta som kommer från jobbet. ikväll blir en sån där mysig kväll som jag har längtat efter, bara jag och massa kärlek. underbart! ♥

vi hörs kanske senare, ha en fin fortsättning på dagen*

- drömtydning?

jag är farlig. och jag blir rädd för mig själv. inatt dödade jag någon. men - tilläggas måste det faktum att det var i självförsvar. den här personen försökte döda mig. jag högg visst honom i huvudet och helt plötsligt märkte jag att huvudet var avhugget. jag var på kryssning till finland, och väntade på att få åka båten tillbaka så att ingen skulle märka nåt. huvudet slängde jag ner i något personalutrymme, mordvapnet stoppade jag ner i min väska. i finland skulle jag shoppa på ett jättestort köpcenter, men jag missade bussen, så fick ta rulltrappan.. sen vaknade jag...

helt stört vad man kan drömma konstigt. vad betyder det här?! jag menar, jag hade ihjäl en människa. hjälp.
som tur är var det bara en dröm, och jag sitter nu här utan någon anklagelse om att ha dödat någon.

nu ska jag in till stan på frukostdejt, trevligt.
ha en fin dag*

- when you wish..

när jag blir rik ska jag köpa den här..

Triwa by Tritoni, "Brazil Green".

- fy fabian

jag är helt väck. jag vill ha ett normalt jobb. jag vill kunna gå till jobbet och börja klockan åtta på morgonen, och gå därifrån klockan fem. att bara gå hemma förstör mig. det är inte alls lyxigt att vara "hemmafru".
sov dåligt inatt. hade ont i magen och vred och vände mig. jag behöver semester från ledigheten.
nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta se på tv, och tycka lite mer synd om mig själv. så det så.

- guten abend

att man inte kan lära en gammal hund att sitta, det är ju alla bekanta med.
att man inte kan lära sig tyska på endast en dag, borde alla vara bekanta med.
däremot får man hoppas att dagens lektion på något sätt, har satt ett spår. det var en tyskalektion utan verb, eller utan tjat om verb. det var med andra ord en språklektion som väldigt få har fått uppleva.
hon hade tålamod den tyska tanten. hon skrattade med oss - eller - åt oss?! hon var rätt munter iallafall.

har lekt bambi på hal asfalt idag. snörade på mig mina inlines och trampade runt en sväng, och det kändes. men skojigt var det, och absolut något jag ska bli bättre på.

nu börjar de jägarns omtentorna närma sig. det är ingen känsla jag tycker om. men måste. klantade jag det förra gången får jag ta det nu. det jobbigaste är nog dock inte att det handlar om att plugga, utan att jag återigen måste sätta mig i en tentasal, i en stad som jag med största delen av kroppen har lämnat.

dags att fortsätta kolla på lite pluggpapper, och spana på mitt ♥..

sov sött*

- godmorgon lördag

så var det helg - igen. jag skräms lite av hur fort tiden går, och jag tycker inte jag hinner med. snart är det maj, och snart är sommaren här som jag har längtat efter i flera månader.
men som sagt, idag är det lördag, och helgen har precis börjat. solen skiner ute, och det blir nog en lugn dag. vill iväg nånstans där man bara kan sitta och njuta av solen. här kan man sitta på innergården, men det är ju en herrans massa folk som kommer förbi, och det finns bara en parkbänk att sitta på. nu vill jag ha gräs, klippor, hav och sol.

hoppas ni får en fin dag*

- fortfarande trött men sol är gött

har precis kommit hem från en spontan parksittareftermiddag tillsammans med min älskade vän V. det blev några cider nere vid älven i någon slags park. det var soligt och varmt, och det var minnen som kom tillbaka tillsammans med riktigt goda skratt. att man har upplevt så mycket saker tillsammans gör att man blir helt varm i både mage och hjärta när man blir påmind om det. klart det inte är bortglömt, men det ligger lite gömt någonstans i hjärnkontoret. jag mår bra nu.
passade också på att äta god mat, och vi var även på lite after work. nej, jag jobbar inte - inte rent tekniskt. men jag har ett jobb, och jag har ju faktiskt varit på utbildning idag..så det får räknas.
nu är jag som sagt var hemma, och det kommer inte dröja länge innan jag kryper till kojs.
imorrn är det lördag, vilket innebär ♥

natti*

- trötter

det är nåt fel på mig. jag är alltid trött. imorse när klockan ringde halv sju var jag halvdöd. men upp kom jag, och iväg kom jag.
varit på kassautbildning via jobbet, vilket inte var den mest avancerade utbildningen jag varit på. men det är nog bra att ha iaf.
soligt ute, så jag ska sätta mig utanför tänkte jag. kanske läsa lite, iaf sätta näsan i vädret och försöka få lite färg. =)

hoppas ni har en fin dag*

- pilates

för första gången provade jag på att träna pilates. det var skönt. ger nog resultat också kan jag tänka mig, alltså kommer jag inte kunna röra mig imorrn. eller - jag kommer nog inte kunna skratta, för det var ju enormt fokuserat på just magen, men som sagt är det ju där det gör mest nytta. =)
nu halvligger jag i soffan, supermysigt. finns inte mkt att se på tv, så jag kryper nog till kojs snart.

hoppas ni har haft en fin dag.
natti*

- crabtree & evelyn

jag som har en förmåga att få äckligt torra händer, har till och från varit en handkräms-addict. det värsta med handkräm är att det blir så himla kladdigt, och tar sån tid innan det går in i huden.
men nu mina vänner har jag hittat det jag letat efter. "hand therapy" från crabtree & evelyn. underbart. blir nog beroende av den istället, men det gör inget, nåt beroende måste man få ha. =)



- sömntuta

jisses, jag förstår inte vad jag lider av. vilken normal människa sover till halv elva?!
ja, iofs har jag aldrig påstått att jag är normal, så det kan ju kvitta. skönt var det iallafall. men det är tråkigt att somna själv, det gillar jag inte. tur det snart är lördag.. ♥

har inte så förskräckligt mycket planerat idag. får se ifall jag har någon discpiplin att sätta mig och titta lite på det jag ska omtenta om några veckor. som sagt, vi får se..
annars ska jag fika idag igen, och så ett litet träningspass ikväll.
blir nog en bra dag, soligt är det ute. skulle inte skada med lite färg i ansiktet, så jag får väl ta mig ut och sätta näsan i vädret.

hoppas ni får en fin dag*

- tillåt mig asgarva

"the girls of the playboy mansion" - jag får dåndimpen! haha!
nyss var tjejerna hemma hos massa pensionärer och spelade kort, och de berömde "kocken", vilken var en mycket gammal man som tillagade varma mackor i en smörgåsgrill.
tjejerna blev helt lyriska och gav honom massor med beröm över hur duktig han var och vilken otroligt bra kock han var. ni förstår, kanterna var så krispiga, och så var det skinka i!! har ni hört på det?! hahaha, det är lite sorgligt att de tycker att varma mackor är så speciella - vad äter det annars egentligen?! gräs?

- ny design

nu har jag påtat lite. dock vill det inte uppdateras som jag vill, förstår inte att det är så segt.
tanken är ju såklart att det inte ska vara skrivstil på rubrikerna till vänster...men som sagt, det uppdateras inte.
förhoppningsvis ska jag komma igång lite mer med bloggandet nu och känna mig lite mer peppad.
väntar på min nya kamera, och efter det kan jag proppa bloggen full av bilder, bra va? =)

edit: nu har det ordnat sig med uppdateringen, äntligen!

- rapport från en soffa

oh jesus så skönt det är att ligga i soffan. det här är ju riktigt lyxigt, med lite tända ljus, och en mysig filt.
det kommer bli avtryck i dynorna för att jag inte kommer ta mig härifrån.
de närmaste dagarna ska jag spendera i soffan, men undantag från mat, träning, fika och ngn utbildning. gött! =)

himla märkligt hur en liten lägenhet som den här, helt plötsligt kan kännas så tom. hoppa av tåget och kom hem istället ♥



- jag är så bra

igår bestämde vi oss för att köpa en soffa. vi har pratat om det ett tag, men så fick vi reda på att den sorten vi ville ha, är på utgående, så det blev snabba puckar.
jag for iväg till IKEA imorse med stressade ben, småsprang från bussen, och sprang upp för trapporna.
när jag kom upp var det några som provlåg soffan (är en bäddsoffa), men jag ställde mig i kö vid säljdisken. TUR!
"ja, vi har en kvar", svarade säljaren. puuuh! de som stod bakom mig sen ville också ha soffan, men HAAA - jag hann före!
så nu står den här hemma, uppackad och fin. den är lite hård så här i början har jag märkt, men det ger sig nog när man suttit ner den lite. ååh, som jag har saknat en soffa. äntligen. får ha den ifred nu fram tills på lördag. kanske provsover i den, tror den passar bra till det.

snart in till stan och fika lite, sen eventuellt en liten vernissage, trevligt.
au revoir*

- oh darn!

min baddräkt är borta! hur ska man kunna gå på vattengympa utan en baddräkt på sig?! jag kan inte.
så tyvärr blir det ingen träning idag. fast kanske tur det med tanke på att jag redan chockat kroppen tillräckligt med yogapasset igår. lite tråkigt dock. jag hade räknat med att gå dit och gympa lite och sen sätta mig o dega i bastun.
ska ta det imorrn förmiddag istället. ska leta efter baddräkten ordentligt.

ikväll har jag dock annat för mig. var ju som sagt på IKEA och gjorde slut på lite pengar. men sautan va fint det kommer att bli här, hoho!! =) ska ta en svängom med dammsucken först, han har inte rastats på länge.

toodles*

- jag ska ut på äventyr

att sitta hemma om dagarna är ju bara inte roligt, det fattar väl vem som helst. saken är bara det att det är otroligt tråkigt att göra saker själv. men jag är ju jag, och jag reder mig alltid! =)
idag ska jag ta mig till IKEA och införskaffa lite inredning till boet. kanske blir det köttbullar. ska ju på vattengympa ikväll så måste väl ladda upp riktigt med ordentlig mat =)

det känns att jag har utsatt kroppen för sånt den inte riktigt är van vid. yogan igår var grymt härlig, men svårt när man inte riktigt har full kroppskontroll. det var lite vingligt, men eftersom instruktören sa att det var bra att vingla, så kände jag mig rätt duktig.

nu är det dags för påklädnad av varmare tröjor, för det är inte speciellt varmt och skönt ute idag.
ciao*

- glad måndag

när jag klev av jobbet i lördags eftermiddag infann sig en trötthetskänsla som är svår att beskriva. det var en blandning av "åhsåsköntattvaraledig" och "jagärheltslutförattjagharslititsomenlitengrisochstädathyttersåattjagknapptorkarståpåbenen". så det var skönt att sätta sig på spårvagnen och åka hemåt. dock klev jag av i stan för att möta den där människan jag bor ihop med och som får mitt hjärta att säga dunkdunkdunkdunk. vi gick runt en sväng på stan och hamnade till slut på stadsteatern med två biljetter till en konsert med melissa horn (som vi var på igår). sen åt vi middag på vårat kvartershak, och det var väääldigt gott - smaskens med lite vin också =)
igår var en lugn dag, gjorde inte så mkt mer än konserten på kvällen, vilken var mysig.

idag är det måndag, och en ny vecka har börjat. dock ser dagarna rätt lika ut när man bara går hemma, så det kvittar ifall det är lördag eller måndag. nu hoppas jag dock på att de ska ringa och fråga ifall jag vill börja jobba lite innan mitt sommarschema sätter igång.
ska ta tag i mitt icke-träningsliv, och köpa träningskort.
sen titta på kamera, känna lite också kanske..

ha en fin dag*

- första dagen på jobbet

idag mönstrar jag på för två dagars jobb. lite läskigt är det, jag känner ju absolut INGEN ombord!! tur att det är en annan nykomling som också börjar idag iaf, så jag slipper känna mig helt ensam och förtvivlad.
ska jobba fram tills på lördag, så det blir en sväng till tyskland och tillbaka. hoppas det blir fint väder där nere imorrn så man kan gå iland och njuta lite av solen.

hoppas ni får en fin fortsättning på veckan, vi kanske hörs på lördag.
ohoy*

- det här med bloggar

nu har jag bloggat i ett och ett halvt år, och jag har väl inte lyckats åstadkomma någon pangblogg direkt.
jag tycker det är kul att skriva, men jag har tröttnat.
bloggen är ful, tråkig, och jag har aldrig lust att skriva. om det beror på att jag inte har några läsare eller får några kommentarer på det jag skriver, det vet jag inte.
jag kanske slutar blogga snart. jag ska fundera på det ett tag.

- glad påsk!

befinner mig nu på ostkusten dit vi tog oss med bil igår. var lite deprimerande att lämna ett soligt och varmt göteborg, men när vi kom fram visade det sig vara nästan lika varmt. vi fick god mat i massor, och även gott att dricka. några påskägg letade vi fram i skogen - trots att det bara var långfredag.

började dagen idag med en liten roddtur för att åka ut och ta upp näten, vilket inte gav någon större fiskelycka. det bästa vi fick var fem strömmingar.. men det är ju iaf nåt. efter frukosten sitter vi fortfarande kvar på bryggan och njuter av det fina vädret. känner sig rätt bortskämd med den här miljön måste jag säga. men jag klagar inte, det här är mitt paradis. =)

hoppas alla får en fin påskafton, med lagom mycket godis. =P



så här fint har vi det idag..

- gran torino



det var en riktigt bra dag igår, trots regnet.
shoppade lite, sålde min säng, påskpyntade lite, och var på bio på kvällen.
vi såg "gran torino" med Clint Eastwood. en väldigt bra film, och det hela slutade med att fröken åberg satt och grät. dock var jag inte den enda, såg mig om i biosalongen efteråt och det var fler tjejer som torkade tårarna. konstigt det där hur tjejer berörs mer av filmer än vad killar gör. tror aldrig jag har sett en kille gråta till en film.
när filmen var slut hade det börjat regna igen, så det var bara att slänga upp sjalen på huvudet och välkomna påsken.

idag blir det lite av varje. ska snart in till stan och köpa räkor som ska få åka med till ostkusten, och det kanske blir en kaffe på något café nånstans också. ska ta med mig boken som jag måste läsa klart nån gång..
sen blir det packning, för imorrn bär det av till Nyköping för lite påskledig och påskfirande. ska bara äta och dricka gott och må bra. längtar. sen att kärleken också följer med, gör inte saken sämre. myshelg.

nu blir det en "froothie" innan det bär av till stan.
ha en fin dag*

- vår = regn?

jaha, det förstod man ju, att det här inte skulle bli några långvariga vårdagar.. regn idag, och ser ut som att det ska bli grått hela påsken också. läste inte jag nånstans att det skulle bli en solig påsk? va?! va?! va?! nån har ljugit.
här är det regnigt och grått, och helst vill jag inte gå ut.
dock är jag en väldigt snäll storasyster som har lovat min lillasyster att sätta mig på spårvagnen i nästan en halvtimme för att köpa hennes efterlängtade kamera. så jag måste ut i regnet. men jag ska inviga mina ljusgröna stövlar för året, det måste ju göra dagen lite bättre. det känns bättre iallafall.
frågan är när jag får köpa min efterlängtade kamera...hrmf.

hoppas det regnar på er andra också, det är mest rättvist så.
toodles*

- inspärrad tvätt

det har varit en rätt så lugn dag, lugn men effektiv. tvättade några maskiner förut vilket tog flera timmar eftersom den ena maskinen först beslutat sig för att spärra in min tvätt. den fungerade inte, men ändå gick den att sätta igång..märkligt. den låste sig och inne där fanns tvätten - jo jag tackar ja! dock eftersom jag är så himla nyfiken och händig, hittade jag en spak man skulle dra i. den fanns bakom en lucka som jag lyckades få upp. och vips! där var min tvätt!

nu är klockan mycket, och det är en ny dag imorrn. ny dag nya tag.
hoppas ni sover så gott*

- underbara maia

lyssnade på maias nya skiva i bilen igår, vilken är riktigt bra!!
hennes version på "the worrying kind" är grym, som förvisso inte ligger på den nya skivan.. men ändå! =)



- båda benen på ett ställe

tröttheten har bitit sig fast i mig, och det kommer nog ta några nätters sömn för att komma i fas igen. däremot känner jag mig mer harmonisk än jag gjort på väldigt länge. nu är jag ju här, på riktigt. nu är lägenheten ett kapitel jag redan har passerat, och nya kapitel väntar. en lite konstig känsla infinner sig när man tänker på att det är så lätt att bara packa ihop en del av sitt liv i några kartonger, dock inte lika lätt att packa upp det.
flytten gick iallafall bra. många mil körda och mycket kraft borta. men det tar vi igen.
snart är det påsk och då ska vi dricka och äta gott, gå långa promenader i skogen och bara andas hav. det blir en fin påsk.

hoppas alla haft en bra helg och får en fortsatt bra dag.

hej*

- goder morgon mitt herrskap

jag är uppe med tuppen idag vill jag säga. men så är det när man inte bor själv och den andre jobbar. iofs skulle jag ändå gått upp om en halvtimme, så det spelar väl inte så stor roll. =)
om två timmar hämtar jag hyrbilen, och efter det bär det av några mil.. typ 35 eller vad det är. härligt dagsnöje.
men det är skönt att komma fram i lite hyfsad tid så det blir något av den här dagen också.

jag tycker vi vaknar till med en liten sång. ha en fin dag!



- massa kaffe

idag har varit en riktig fikadag. senaste timmarna spenderades i solen på en uteservering, och det var himla gött - som vi säger i götlaborg!! trevligt sällskap i form av ny arbetskamrat, och helst av allt ville vi nog inte gå hem, var härligt i värmen.
men hem blev det, och nu försöker jag förbereda inför morgondagens utflykt till lilla staden på andra sidan landet.
nu är det dags, nu är det på riktigt. flyttlasset går på söndag.
mor och far kommer till stan imorrn för att hjälpa till, och på lördag blir det sushi och mat på favoritrestaurangen. får passa på innan jag flyttar därifrån helt enkelt.

på ett sätt gillar jag inte flytten - det är jobbigt att packa, släpa och städa. på måndag morgon ska jag åka och lämna tillbaka hyrbilen, och efter det ska jag bara pusta ut. jag ska lämna kalmar bakom mig, och bara se framåt. ny stad, nya möjligheter, och det känns lite som ett nytt liv. jag gillar nya saker.

nu blir det till att packa en väska med lite kläder, sen lite städning.. och mat ngn gång också..

ha en fin kväll*

- april april

blir spännande att se vad jag kommer luras av idag. nån gång åker jag ju dit, det är jag övertygad om. dock är jag inte så lättlurad så jag trodde att det var en älg på innergården idag, bra försök dock =P

mår lite bättre idag, och ska ta mig ut i det fina vårvädret. har redan sju grader i skuggan, så det kan nog bli en fin dag.
har lite att dona med också inför flytten, är ju inget som går av sig självt tyvärr. på måndag är det dock över, och det ska bli hur skönt som helst. vilken befrielse.

hoppas alla får en fin dag. var på er vakt =)

hej hopp*