- ombord

efter att jag upptäckt att jag har internet i hytten, kan jag härmed glatt meddela er om att jag under de närmaste veckorna finns på http://sjorovarinnan.blogg.se , ni kan hitta mig där istället! =)


over and out*


- snart snart snart

håller på och packar, 22 kg väger väskan jag ska checka in - 10 kg under gränsen, perfekt! dock har jag insett att jag kommer få problem ifall jag vill handla nåt nånstans på andra sidan atlanten. jag kommer få svårt att ta med mig det på planet ifall jag ska flyga hem. dock hoppas jag på att få mönstra av så jag får åka hyrbil sen. men jaja, det är ju ett senare problem. nu ska jag njuta av den här möjligheten och bara tänka på mig själv i några veckor. dock kommer jag väl tänka på vissa personer hemma också, men på ett annat sätt förstås =)

nu är det dags att packa ner datorn i väskan och sen sätta sig i bilen på väg till arlanda. tur att pappa ska leka taxi åt farfar och farmor som kommer hem från mallorca idag, så slipper jag sitta på ett tåg helt själv.

på återhörande när jag är ombord.

ha det så bra!

over and out*

- sista lördagen iland

är nu hemma hos familjen och har delat ut julklappar. allt var uppskattat och alla blev nöjda och glada.
har också fått julklappar, känns lite konstigt att få det så här några dagar innan jul. fått paket av min favorit, ett jättefint halsband, helt perfekt! =) har idag fått en webcam, två muggar och två skålar (i samma serie som min termosmugg), några ljuslyktor och ett par högtalare som jag kan ha till min bärbara. kul med jul! =)

dagens stora lycka var när jag fick reda på att jag får ta med 40 kg på planet, mycket bra! däremot har jag problem med packningen, har alldeles för små väskor. förstår inte hur jag fick med mig allt sist jag var ute, och då fick jag dessutom med mig mina shoppingfynd också. får se hur mkt shopping det blir den här resan, antagligen inte så mycket. iofs har jag nån som fyller år under tiden jag är borta, så en present kanske är på sin plats att köpa. =)

jag tycker att det känns rätt bra när jag tänker på att jag så här dags imorrn (svensk tid) har kommit fram till finland och är på väg till båten. lite pirrigt såklart, men inte så ängslig. det är mest spännande. ska bli skönt att jobba lite ordentligt och göra något man tycker är roligt. ska bli kul att se vad det är för besättning också, om jag blir ensam tjej eller inte.
så idag är sista lördagen iland, och nästa lördag jag är iland är den 14.e februari - på alla hjärtans dag. perfekt! =)

nu ska jag sätta mig med mitt glas vin och socialisera mig lite med mamma och pappa, och med mormor som är på besök.

jag hör av mig igen innan jag sticker.

ha en bra kväll.

over and out*


- så var det "jullov" igen

skrev ju den sista ordinarie tentan igår. det var en skön känsla när den var slut.
igår hade jag nästan lite ångest när jag insåg att det var den sista på riktigt. jag kommer inte skriva mer tentor på högskolan (mer än omtentor förstås). nu har jag bara mig själv att tänka på ett tag, och det känns skönt.
det började bra igår med en öl till lunch på mollys, dock blev jag nästan däckad efteråt, men jag kan väl inte hjälpa att jag är så lättpåverkad när jag är trött?! =)
åkte sen hem och firade min älskade vän V som fyllde år, en lyckligare och sötare människa får man leta efter. love.
blev sen hem en snabbis för att byta om och försöka bärga det vrak som jag kände mig som, och sen cyklade jag iväg och mötte upp med några jobbarkompisar för att sen åka iväg till jobbet och ha lite julsamling. vi fick julbord som var jättegott faktiskt. jag är inget direkt fan av julbord annars, men det här var smaskigt. sen fick vi julklappar också, ekologiskt odlade produkter och en kokbok, "carolas ekokök", och så fick vi en annan bok också om hur man leder sig själv. det blir bra läsning på båten det.
tömde mitt skåp på jobbet, och det kändes riktigt jobbigt. började nästan lipa där på plats, men "klarade mig". lite vemodigt ändå, det där skåpet har jag haft i två år, och jag har varit på jobbet varannan helg i två år. dock slutar jag ju inte helt, kommer tllbaka i februari. men det var ändå lite jobbigt. men sen fick jag ett telefonsamtal när jag kom hem, så då blev jag på bättre humör.

ledig dag idag - när hände det senast?! så har precis varit nere i tvättstugan och fyllt två maskiner fulla med tvätt, har nog inte hunnit tvätta på en månad tror jag! nu är det dags att fixa nåt att äta, och sen är det full rulle som gäller här hemma. ska besegra diskberget, sopberget och dammhundarna. wiie, vilken härlig dag det kommer bli!
ikväll får jag min belöning dock, han den där med stort h kommer ju hit. =)

nu ska jag njuta av mitt nyinskaffade spotify (tack J!), och börja med mitt uppdrag.

hörs senare.

over and out*

- wiiihoo

äntligen klar - no more tentor (för den här gången).
min kära mor frågade mig hur många tentor jag har skrivit den här terminen egentligen, jag kom fram till att det var.. 17!.. men bara 17... inte så mycket.. eller hur?!
nu är det över iaf, och jag ska fira!! =) öl kanske..mmm!

- bara en liten jäkel kvar nu

kan väl börja med att säga att det gick sådär igår. hade iofs inte väntat mig något annat. är inte alls speciellt roligt att skriva två tentor samtidigt. tror jag klarade den ena åtminstone, men då har jag ju å andra sidan något att göra när jag kommer hem från sjön och det är dags att skriva omtentorna =)
nu är det bara en kvar dock. imorrn får jag tenta av driftteknik, och det är väl nästan det ämnet som känns mest konkret, så det är lite "roligare".

fick mail ang. påmönstring igår, och det ser ut som att det blir den 21.e nu. hoppas hoppas hoppas att det finns internetuppkoppling ombord! kunde vara roligt att kunna prata lite med folk här hemma, även fast man är på andra sidan atlanten. jag håller mina tummar iaf. man skulle haft en blogg som gick att uppdatera med mail...

nu ska jag dona lite innan det är dags för dagens att-göra. ska förbi jobbet en sväng, sen in till bibblan för att plugga plugga plugga.

ha en bra dag!

over and out*

- tredje advent får vänta..

önskar att jag bara kunde sätta mig ned, tända ljusen och äta frukost i lugn och ro, men ser ni, det går inte. får tända ljusen ikväll istället, då hoppas jag ha ro i kroppen.
två tentor till imorrn, intressant med tanke på att jag inte har en aning om vad jag ska plugga på till den ena..smart.
ska sätta fart här så fort som möjligt så att det inte blir som i fredags. sov iaf 12 timmar inatt, så jag tog väl igen sömnen från igår natt.

en vecka kvar idag innan jag ska mönstra på, som det ser ut nu. har inte fått något exakt datum, men runt den 21.a har de sagt. det blir en hektisk vecka som väntar. imorrn - tentor, på tisdag - plugga, onsdag - sista tentan, onsdag kväll - julsamling med jobbet, torsdag - städa och packa, torsdag kväll - han kommer, fredag - åka till nyköping, lördag - fira lilljul och förbereda sig lite, söndag - flyga till finland för påmönstring.. herregudars. men man ska ju veta att man lever som sagt.

nu blir det lite frukost här och sen plugga plugga plugga!

ha en trevlig tredje advent!

over and out*

- att riva sitt hår...

..det kan göra rätt ont, och just därför låter jag bli. men ibland är jag bra sugen, så jag låtsas bara att jag gör det.
två tentor skrivna nu på morgonen, och tre återstår. trött blir man!

lucia idag sägs det. inget jag kommer märka av kan jag gissa. har inte tid med det heller. dock hade det varit mysigt att gå ett luciatåg som förr i tiden =)

nu ska jag vila lite, och sen fortsätta med pluggandet..

ha en bra dag!

over and out*

- utmanad

jag brukar inte anta utmaningar i bloggform, men nu gör jag det.
tack min lillskrutta E!

Regler
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de fem 8-sakerna.
3. Utmana 8 personer och meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram (just nu):
Bonde söker fru
Grey's Anatomy
Ugly Betty
Telia-reklamerna
Gossip Girl
(sen tittar jag inte så mkt på tv)
 
8 saker jag gjorde igår:
Pluggade
Pluggade
Drack massor med kaffe
Hämtade sjösjukeplåster på Apoteket
Såg Idolfinalen
Var frustrerad
Åt chips
Svor över tentorna

8 favoritrestauranger:
Källaren Kronan, Kalmar
Zorbas, Kalmar
Det där thaistället på Koppartorget, Kalmar
Kama Sushi, Kalmar
(äter inte så mycket på restaurang)


8 saker på min önskelista:
Symaskin (som jag iofs redan fått)
Garn
Sommar
Ny lägenhet
Mer tid med han med stort H
Fast anställning på båten
Tentorna avklarade
Vila

Jag utmanar:
http://ilejn-elaine.blogspot.com
http://jennysvensson.blogspot.com
http://jesssie.blogg.se
http://liina82.blogg.se
http://emmasmyshorna.blogspot.com
http://shiiibby.blogg.se
http://tequinas.blogg.se 
http://snyggan.blogg.se

- disciplin

jag säger en sak - tentorna imorrn kommer gå åt pipsvängen. jag lär mig ingenting. jag vill inte lära mig. jag orkar inte lära mig. det är inte roligt längre.
jag kanske är lite bitter ja, men herregud, nån gång måste det ju få vara okej också. förstår inte vart min motivation har tagit vägen. borde väl egentligen kunna "klämma ur" det sista nu med tanke på att det är över efter de här tentorna. men ICKE. vill bara vara klar nu och mönstra på den där jäkla båten. får väl komma tillbaka och skriva omtentorna - fine.

idolfinalen ikväll också. det programmet är väl inget jag har följt slaviskt i år direkt, sett några program bara. måste väl säga att jag hejar på kevin, känns som att han är mest mångsidig. men vinner alice är det såklart också bra, de kan ju sjunga båda två.

för övrigt måste jag säga att det var längesen jag blev mätt på chips.. nu är jag väldigt mätt. vill inte äta nåt mer idag.
däremot kanske man skulle ta sig en fredagsdrink så det blir lite roligare att pluga, why not?!

hoppas alla får en trevlig kväll

over and out*

- livet som adventsljusstake hos fröken..

..är alldeles alldeles.. grått..














































- dagens i-landsproblem #2

igår när jag satt och pluggade på bibblan skickade jag i min tristess, in ett blogginlägg från mobilen. det har fortfarande inte kommit upp. och jag som hade tagit en sån fin bild!! typiskt!

- dagens i-landsproblem

oh, jag vill ha kaffe! dock måste jag äta frukost/lunch först, och då har jag ju leverpastej på mackan för att få i mig lite järn, och när jag dricker kaffe måste jag ha mjölk.. och mjölken hämmer upptaget av järn. my god vilket i-landsproblem!

- det nya..

fick ett tips på en sida med MASSOR av musik. hela album man kan lyssna på utan att behöva höra massor med reklam - underbart!

HÄR!

- jag vet att...

..jag egentligen borde sitta manisk framför böckerna och plugga plugga plugga. men just nu tar jag en paus. det här får verkligen gå som det går. jag vet inte vad jag ska göra för att få allt att fastna i huvudet. det är ju som det är.

varit i skolan för sista gången den här terminen, och förhoppningsvis för sista gången någonsin. det känns lite konstigt, men å andra sidan väldigt skönt. inte speciellt vemodig för tillfället iallafall. mest nostalgisk tror jag. har ändå bott här i tre och ett halvt år nu och levt högskolelivet till det yttersta. min stackars overall som blev övergiven iochmed skolbytet, och som numera hänger i garderoben och samlar damm. den var fin, vi har haft det roligt tillsammans. dock lär jag aldrig någonsin ta på mig den igen. tänk alla fester man har varit på, alla sittningar, åren på AG, ja...har blivit fester i massor skulle jag säga. men jag har trivts som student - om man bortser från den otroligt underbara ekonomiska situationen man befinner sig i. men nu är det jobb som hägrar, och jag hoppas att den ekonomiska krisen övergår till det bättre.

nej, nu har jag svamlat för länge, måste sätta mig med kyltekniken nu.

over and out*

- god förmiddag med massa huvudvärk?

nej. jag förstår inte att jag kan vakna med huvudvärk. det är väl egentligen det sämsta sättet att starta dagen på? ont i hela huvudet och hela nacken. betyder det att man sover för hårt? ja, jag vet inte.. känns som jag skulle kunna sova hur mycket som helst. jag är ju trött precis hela tiden. kul det blir om en och en halv vecka när man ska upp och jobba lika tidigt varje morgon..hm..

hoppas verkligen att vi har internetuppkoppling på båten så att skype funkar. har ni skype så jag kan prata med er?! kunde ju vara roligt att kunna uppdatera bloggen med lite bilder ibland också. men det visar sig.
har inte riktigt fattat att jag ska åka redan nästa vecka. känns helt overkligt. men det här har jag längtat efter så himla länge nu, så jag får försöka att inte tänka för mycket på att jag kommer missa julen hemma. det är ju som det är. men får ju mer betalt eftersom det är mycket röda dagar där runt jul.. yeaay! =)

nu blir det nåt att äta och sen dona med lite saker innan jag måste sätta mig med pluggandet.

ha en bra dag!

over and out*

- ingen jul hemma

mina vänner, i år ska jag göra något jag aldrig har gjort tidigare, fira jul utan en enda människa jag känner. fått reda på att påmönstringen sker runt den 21/12.. vilket innebär nästa vecka. om vi säger så här, mina planer har gått i stöpet nu. skulle ju först fira lill-jul med min bästa, och sen åka upp och fira med familjen. men så blev det visst inte nu. verkar som jag ska till finland och mönstra på istället. herre min jesus, fira jul på östersjön, det var ju inte dåligt det!

nu ska jag smälta det här ett tag.. behöver nog ge det lite tid..

over and out*

-

det där med att plugga, det är inte så roligt just nu. tror det är vetskapen om att jag bara har en tentaperiod kvar, som gör att jag inte har någon större lust att sätta mig med böckerna för att trycka in ytterligare fem ämnen i huvudet.
är fortfarande i nyköping där jag har tillbringat en fantastisk helg. helt plötsligt kändes nyköping som stad, helt okej att befinna sig i. ikväll är det dock dags att bege sig tillbaka till kalmar för att gå de två sista veckorna i skolan. sen ska jag börja leva livet på riktigt. =)

nu blir det kaffe och plugg. pappa kommer hem snart, kul med lite sällskap!

ha en bra dag!

over and out*

- filåt

..men jag har inte haft nåt att skriva om, ingen lust alls helt enkelt. tänker inte ge mig på något inlägg nu heller, jag återkommer när tentorna är avklarade. om en vecka börjar sista tentaveckan - någonsin, förhoppningsvis. vi får väl se när det blir dags att skriva omtentor, för någon blir det nog.

har blivit lite ändringar med jobbet verkar det som, väntar på besked nu hur det kommer bli - återkommer när jag vet något.

nu ska jag plugga här och vänta på att han med stort h kommer hit.

ha en trevlig helg.

over and out*