- vårsol?

fredag idag, och jäklar vad veckan har gått fort ändå, särskilt om man tänker på hur lite jag har haft att göra. annat blir det när jag kommer tillbaka till kalmar nästa vecka..
sovit till tio idag, väldigt skönt!! jag gillar att sova, det ska jag inte förneka. blir snart stan och lunch med min "storebror" B, och efter det ska jag leta födelsedagspresent till ett födelsedagsbarn som ska firas ikväll. så det blir partyparty för första gången på väldigt länge, men det ser jag fram emot.

solen skiner idag, och det är blå himmel. hoppas det är lite varmt också, vill ha vår nu!

ha en bra dag*

- jobb, komsikom!

mina förväntansfulla vänner - ni har förstått väntat med spänning på att höra hur det har gått för mig idag på intervjun? =P jag kan meddela att det kändes bra. så nu får vi vänta och se ifall det finns någon fortsättning på den här sagan. kunde vara skönt med ett jobb iaf. pengarna måste ju in tyvärr. men jag ska få besked inom en vecka, och det lär väl ni också få gissar jag =)

annars har dagen inte varit speciellt händelserik. åt lunch med min H, och gick till intervjun efter det. sen in en sväng på bokia för att se ifall de hade första boken i stieg larsson-trilogin. det hade dom, så nu kan jag äntligen sätta igång med de böckerna, hade nämligen de två andra sen innan då jag hittade dom på bokrean förra året. efter det traskade jag hem och kollade lite mer jobb och lägenheter, och sen satte jag igång med maten. blev korv stroganoff med ris, smakade smaskens =)

skönt med kväll så man får sova snart, jag har ju sååå otroligt hektiska dagar menar jag, blir helt slut..

ha en fin kväll*

- fortfarande arbetslös

ni som känner mig vet att jag gillar att klaga ibland. och för er som inte känner mig, kan jag berätta att jag gillar att klaga ibland. idag klagar jag. jag har tråkigt. förstår inte hur de som är arbetslösa länge, klarar sig! för det första, hur kul är det att gå hemma? och promenader jovisst, men inte när det är kallt och grått ute! man skulle kunna gå i affärer, men då blir man mest sugen att handla - och just det där med pengar är något som brister när man är arbetslös.
så just nu försöker jag njuta av livet. jag har ju böcker jag kan läsa, filmer att se, garn jag kan virka nåt av, och en mössa att sticka klart. så visst kan jag sysselsätta mig. men jag har för bövelen ingen ro i kroppen!!! herrejesus vad rastlös jag är! 

så ni ser, nu klagar jag. men trots det har jag det väldigt bra. det finns ju dom som har det värre =)

hoppas ni andra har en mer händelserik dag än mig. 

- bloglovin

okej. jag har också fastnat. som den arbetslösa datanörden jag är, har jag insett att jag spenderar alldeles för mycket tid vid bloggar.. men å andra sidan tycker jag att det är rätt skoj.

iaf, bloglovin - nu är jag fast..

Följ min blogg med bloglovin

- bokrea och fettisdag

befinner mig som känt i göteborg, och inatt startade bokrean, som vi såklart besökte. kändes tokigt att stå i kö för att få köpa böcker, men det var det värt. fast sautan va folk det var! ett tag var det bara att följa med strömmen, för försökte man på något sätt ta sig tillbaka någonstans till början, så blev man betraktad som något slags störningsmoment. kände också hur orutinerad jag var när det kommer till bokreaöppningar, för det verkade som att de flesta hade full koll på hur man beter sig. jag hade väl inte direkt tittat ut några böcker som jag skulle köpa, utan jag tänkte att jag tittar väl mest för att se ifall jag hittar något speciellt. men ICKE att jag skulle tänkt så, här visste alla precis vad de ville ha, och det rycktes ner böcker från hyllorna och slängdes ner i korgarna. tydligen är det så man beter sig. jag lyckades få ner några böcker i korgen ändå, även om det nu tog lite längre tid för mig.. den jag blev mest nöjd med är en bok av Monika Ahlberg som kommer från Bergs Konditori. Jag har tidigare böcker av henne, och jag gillar verkligen hur de är gjorda. Mycket fina bilder, och inte alls som någon "vanlig" tråkig kokbok. Det är en sån bok man kan titta i bara för att man vill se något fint. Mycket bra. Jag är nöjd.




Tisdag idag, och fettisdag. Får se ifall det blir någon semla, men det hoppas jag på såklart. Har ännu inte ätit någon semla i år, så det är väl dags nu.

Strax ska jag ta mig till stan för att möta upp med min vän V, och vi har inte setts på väldigt länge, så det ska bli kul!

Hoppas alla får en fin dag!

- packa pappas kappsäck

jag lider av något. jag har någon slags åkomma som gör mig passiv när det kommer till packning. nu ska jag ju vara borta några dagar, och på partyn dessutom - vilket betyder att jag måste bestämma mig för partykläder redan nu. men jag menar HALLÅ! vem bestämmer det en vecka innan?! nu måste jag, så är det bara. förstår inte varför det ska vara så himla svårt, och finns det något botemedel mot beslutsångest? nej, i såna här lägen behöver jag någon som kan hjälpa mig att bestämma, för jag har verkligen stora problem. åh typiskt! aja, har några timmar till på mig. frågan är bara hur mågna gånger jag hinner ändra mig. ska bli skönt sen när jag slipper packa varannan helg..

annars ser det ut som kaoset själv här hemma. paniken infann sig någon gång igår eftermiddag när jag insåg att jag ska ha visning på lägenheten om en månad. eller - knappt en månad. har svårt att tro att någon vill köpa mitt råtthål. fy fabian, nu blev jag stressad helt plötsligt. ett jobb - tack! en bostad - tack!

nej nu jäklar måste det hända nåt! steg ett i packningen består av att ta fram en lämplig väska och begränsa sig efter det. då har man kommit nånstans iaf. men.. vad ska jag ha för väska då?


- min skivsamling glömde något igår...




- oh, it makes me wanna dance!




- Signe PR.

Hört om det nya nyhetsbrevet från Signe PR?

Det har jag! Och jag uppmanar dig att också registrera dig.
Tanken är att du som prenumerant får unika erbjudanden, personliga utskick, pressmeddelanden och eventuella produkter för test eller recension.

För mer information: 

 

.
Men vill du inte ha mer information utan vill registrera dig direkt, tryck här.

Tack för mig!

- då var det klart!

jag släckte lampan klockan fyra imorse. då tyckte jag att det var lagom att somna. låg i sängen och virkade fram tills dess. och jag vet - det låter som att jag är betydligt mycket äldre än vad jag är när jag både virkar och stickar. men va fasiken, nåt måste man ju sysselsätta sig med.

idag är det lunch på stan som gäller, tillsammans med min kära A. och jag kan passa på att gratulera henne och hennes P som lyckades hitta en lägenhet igår, äntligen! =) själv ska jag sälja min lägenhet, det blev klart idag. ja, jag har förstås inte sålt den än, men ska in till mäklaren senare och fixa med lite papper, så ska det bokas tid för fotograf och grejas. herregud, det är verkligen på riktigt nu, men undrar när jag kommer förstå det. undrar när den dagen kommer då jag bara sitter och lipar här hemma bland alla flyttkartonger. har ändå bott här i några år nu, och det är klart det blir vemodigt att sticka härifrån. men som jag har sagt tidigare - jag är absolut redo.

nu är det dags att piffa lite så jag vågar visa mig inne i stan. sen blir det bussen in, vågar inte sätta mig på cykeln när det är så här snöigt ute.

ha en fin dag!!

- vill inte sova

visst är det märkligt att man kan vara som mest pigg, sent på kvällen? det är ju nu jag är mest effektiv och får saker gjorda, och fråga mig inte varför - för det kan jag inte svara på. nu vill jag inte sova. men å andra sidan tror jag att jag måste. tänkte försöka ta mig upp rätt tidigt imorrn ändå, för att få undan lite grejer. och nu gäspar jag också. så det kanske är ett tecken på att jag måste göra nåt jag inte vill. dagarna borde vara längre.

natti natti.

- min skivsamling vet vad den vill ha..





- sälja lägenhet nu?!

dåliga tider nu, men det vet väl alla vid det här laget?! jag som inte längre har något speciellt som håller mig kvar i Kalmar, vill fortare än kvickt komma härifrån. mitt speciella finns ju någon annanstans. har funderat på om man ska hyra ut lägenheten ett tag tills det blir bättre på den marknaden, men nu verkar det som att jag ska sälja ändå. imorrn ska jag ta det avgörande beslutet efter att ha pratat med min mäklare. herrejesus, det börjar bli på riktigt det här.

nu ska jag till affären. nåt måste jag nog äta idag ändå.


- det här med att plugga

jag tror att jag är trög. det spelar ingen roll vad jag gör just nu. ingenting fastnar i huvudet på mig. det är som att jag har alldeles för mycket luft i huvudet för att något annat någonsin skulle kunna komma in. ja, så måste det vara.
för det är inte så att jag har andra saker att tänka på. ohnej. jag trodde det skulle bli bättre den här gången och att jag något sånär kunde komma i fas och koncentrera mig. tji fick jag, för det kunde jag inte. det är inte bättre den här gången. det är nästan sämre. min hjärna har fått för mycket dieselångor för att kunna fungera. å fasiken vad jag klagar!

nej, men i ärlighetens namn förstår jag inte att det här ska vara så svårt, och det skrämmer mig när jag tittar på tentan och någon påstår att jag har skrivit den en gång. har jag? när då? kunde jag ens ett enda svar då? paniken växer sakta men säkert. och jag vill bara slänga något på tentan. några väl valda ord, eller kanske till och med något hårt. jag är bitter nu.

ingen mat har jag hemma heller eftersom kylen förstört det som fanns där, och jag inte har varit och handlat något än. jag är lite grinig nu.

- på riktigt

var inte alls samma känsla att glida in mot perrongen nu som det har varit förut. innerst inne har jag nog börjat säga hejdå till den här stan. finns liksom ingen substans i tanken på att det är här jag bor. svår känsla att beskriva, men jag är nog redo att flytta till nästa kapitel. eller, inte nog, jag ÄR redo att flytta till nästa kapitel. har stått och stampat på samma ruta alldeles för länge nu.

nu sitter jag iallafall i min lägenhet igen, för första gången på nästan två månader. det kändes bra. mindre bra var dock att kylskåpsdörren stod öppen och har gjort så i en månad. typiskt. men men, man kan inte ha tur jämt.
träffade mitt lilla J och åt lunch tillsammans med henne. skönt att träffas igen och uppdateras på det senaste, ty kalmar är ju en stad med otrolig action. for sen iväg till frisören som rensade ur mitt skatbo rätt rejält. det behövdes verkligen.
 
ska inviga min vattenkokare som jag fick i julklapp, för här är det snart te-dags. svart te blir det. fröken måste hålla sig vaken lite senare idag eftersom den stundande tentan ej är riktigt kapabel till att fastna i hjärnkontoret.


 fin morgon i bråviken.



- det är mycket nu!

har varit iland i snart två veckor, men det känns som att det var igår jag stod vid akterrampen och vinkade hejdå till matroserna. det känns inte alls som att det är längesen jag sa hejdå till pappa på arlanda, även fast det är snart två månader sen. men nu är jag här, idag har det varit 16.e februari, och vi är på god väg mot sommaren som jag längtar efter så otroligt mycket. tänk när jag får inviga mina chinos som jag fyndade i göteborg sist, och tänk de första barfotastegen i det ännu ej klippta vårgräset! åh vad jag längtar efter den första solbrännan, och värmen - tänk att få slippa frysa för ett tag.

men herre min skapare vad tiden går. och så mycket saker att göra! jag börjar undra vad jag gör med tiden. jag som inte ens har ett jobb att gå till, verkar stressa mer än andra. jag är här och där och överallt på samma gång. imorrn ska jag för första gången på två månader, kliva in genom dörren som skyddar mitt bo. där inne finns allt som är jag. det känns lite som en frihetskänsla, ungefär på samma sätt som det känns att stå vid relingen på ett fartyg och blicka ut över den oändliga horisonten...hur nu en lägenhet på 44 kvm kan jämföras med en öppen atlant..?
snart är jag hemma igen, med blandade känslor.

stressen i magen känns. att varken ha en skola eller ett jobb att bege sig till på morgonen är lite skrämmande, och jag som har gömt mig i den slentrianliknande vardagen är helt plötsligt beredd (?) att sträcka på ryggen och bege mig iväg till något jag ännu inte vet vad det är. klart det är spännande - det måste jag medge.
allt väntar på mig, och jag väntar på allt.

att ha vänner, en familj, och någon speciell att älska, det gör att jag vill. jag vill vill vill lyckas.

nu är det dags att krypa till kojs, även om det nuförtiden helt vanligt heter "säng".. men jag tycker att "krypa till sängen" får mig att låta som något jag inte är.. för jag är fullt frisk, och jag har heller inga problem med alkoholen.
därför kryper jag till kojs, för det gör man på sjön, även om "kryper" inte riktigt menas bokstavligt.. men ändå!

sov så gott.

tack för mig.

- back on track

nu är jag tillbaka i vardagen, och likaså här, i den här bloggen. den andra får snällt vänta tills jag är ute och sjörövar igen, när nu det händer. den som lever får se.

att vara tillbaka i vardagen känns lite konstigt. hade efter 6½ vecka ombord vant mig vid hur vardagarna såg ut där, och på nåt sätt också vant mig vid tanken att bli bortskämd med lagad mat och ingen disk. nu helt plötsligt får man göra frukosten själv, och likaså lunch och middag.. eller nåja, så mycket matlagning har det inte blivit riktigt än eftersom jag farit runt som en studsboll sen jag kom iland. så jag klagar inte så mycket..än..

det som gäller nu är att fixa de tentor jag har kvar, och hitta ett jobb.. piece of cake ju! hrmf...

hoppas ni får en fin dag!