- ja, det var väl dags igen förstår jag..

efter allmän begäran (!) är det dags att blogga igen. har varit lite dålig i veckan, jag vet. men om sanningen ska fram har jag inte haft någon inspiration till att skriva alls. jag har packat flyttkartonger, solat och läst böcker. det är skönt att vara lite ledig måste jag erkänna. men nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma, och imorrn går jag på och jobbar... på onsdag när jag kommer hem igen, sover jag första natten i nya lägenheten - och det är en såndär skönunderbarfin känsla som infinner sig när jag tänker på det.

igår anlände lillebror med tåget till göteborg, och vi var på liseberg en sväng. körde femkamp, och såklart förlorade jag. grabbarna fick leka av sig lite i arkadhallen, och jag körde en motorcykel, en bil, och lekte på en sån dansmaskin. vann i airhockey, så det var väl kvällens bästa händelse.. spelade på lyckohjul men vann inget där heller.. typiskt mig.
nu är vi hemma och förbereder oss inför dagens festival - Metaltown. det blir en bra dag, värme och bra musik.

hörs en annan dag.
ha det fint*

- och jag kan inte sluta läsa!

jag har inte bloggat på flera dagar, men har inte haft någon direkt lust heller. svårare än så är det inte.
i tordags kväll började jag läsa "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist, och jag hade lite svårt att komma in i boken, då vi var ute för att fira midsommar och jag inte riktigt fick någon stund att sitta och läsa ordentligt. men i söndags kom vi hem, så igår morse kunde jag ta tag i boken igen, och jag plöjde mig igenom halva boken lite drygt. nu har jag inte ens 100 sidor kvar, och jag har svårt att lägga ifrån mig boken. vill liksom skjuta på allt det här andra jag egentligen borde göra. men det här är positivt, nu har jag äntligen kommit in i den rätta rytmen jag behöver för att kunna läsa böcker, vilket innebär att det inte dröjer lång tid innan jag plöjt mig igenom ytterligar en bok. jag gillar det här, böcker är fint.

annars har jag legat ute i solen en timma ungefär, måste försöka jämna ut "brännan" lite så jag slipper ha en rand på benen för att jag är så blek på baksidan...

hoppas ni också har sol - och en bra dag!

- glad midsommar helst utan regn vill jag ha

så lämnar vi staden för landet när det är dags att fira midsommar. väskan är packad och förkylningen är lite bättre, så det kan nog gå vägen det här.
önskar alla en riktigt glad midsommar, och så hörs vi igen efter helgen!

ciao

- snart nyser jag ögonen ur mig



febern är bättre idag, men nysningarna har däremot förökat sig rätt ordentligt. men vem är jag att klaga, det finns de med värre problem. men jag tycker ändå synd om mig själv.
ber till någon slags högre makt att jag ska bli piggare till midsommar, det vore ju för härligt!

- och hon nös och hon frös, stackars gumman hade snuva

jag känner mig fortfarande ynklig. det kliar så oerhört i näsan, och jag hittar inte min nässpray heller, typiskt!
fick dock sova till elva idag, vilket var behövligt. nu är det bara resten av dagen kvar som ska fördrivas. jag orkar ju liksom inte springa ett maraton eller städa lägenheten, så då får jag hitta på något annat. dagens göromål blir nog läsa bok, lösa korsord och sova lite mer. låter bra det. kanske gå till affären och handla lite, vi får se.

hoppas ni mår bättre än vad jag gör, och jag önskar er en fin dag.

- lite önskar jag att det vore september..

väldigt länge har jag gått och väntat på Mats Strandbergs nya bok, och nu är det klart när den kommer ut - i september! och det är fortfarande bara juni! jag får fortsätta vänta helt enkelt. men nu finns det iallafall en bok på höstens läslista.

läs mer om boken
här!

- ett stycke mås


- det var som jag visste - jag är en vekling

fy fabian. jag har feber. jag nyser. jag snörvlar. och framförallt tycker jag väldigt synd om mig själv. skulle som sagt var ha jobbat idag, men nu blir det inget med det. har jag tur blir jag pigg tills på onsdag, så jag kan hoppas på och jobba en resa åtminstone. det är väl egentligen det som är det "värsta" med mitt jobb, att när man väl är ute så är man ute i tre dagar, och då får man verkligen inte bli sjuk. men som jag sa, vi får se hur jag mår på onsdag, skulle vara kul att jobba lite iallafall.

annars gör jag inte många knop idag. dagen får bli som den blir.
ska lägga upp lite bilder här under dagen nån gång, så återkom gärna.

hoppas ni är piggare än vad jag är och att eran dag blir fin.

- host och harkel och halsont och helgavslut

nu är vi tillbaka hemma i göteborg. helgen har varit bra om man bortser från det totalt värdelösa vädret som har gjort oss sällskap. vi somnade till ljudet av vågorna och tystnaden, vi firade student, vi firade födelsedagsbarn, och vi har myst en hel massa. jag vill ha mer såna helger, och jag vill helst ha det precis just nu.

nåt annat jag har just nu är ont i halsen, vilket inte är speciellt vältajmat med tanke på att sommarschemat på jobbet sätter igång imorrn. "hej, jag ska börja jobba idag, men tror ni att det går bra med en stukad hand och ifall jag går omkring och hostar och nyser på matgästerna?".. nehe.. inte det. typiskt! men jag kanske piggnar till över natten, under har ju skett.
men det är uppenbart att jag blir sjuk så fort jag slappnar av efter att ha varit riktigt stressad. jag borde inte ha slappnat av riktigt än. men jag får stå ut fem dagar på jobbet annars. det löser sig alltid.

har fotat lite i helgen och ska försöka bli lite bättre på att lägga upp bilderna här. men det kommer, fast inte idag.
hoppas ni har haft en fin helg och att veckan också blir bra!

- så lämnar vi västkusten för helgen

nu ska vi hämta hyrbilen och sen fara iväg rakt över landet mot östersjökusten. det blir en bra helg. havet, lugnet, kärleken, familjen, och en massa mys.
det blir bra det här. tillbaka på söndag igen, men kanske fixar någon uppdatering under helgen, man vet aldrig.
ha en fin helg annars.

over and out*

- hur var det nu med SJ, ville de att man ska åka tåg?

nu är jag hemma igen, och det är dags för väskan att packas om. vet inte riktigt när vi åker idag, men efter lunch någon gång. ska ju åka hyrbil upp eftersom att SJ är så otroligt dyra. det blir billigare med bilen, och vad säger det om SJ's försök att rädda miljön? jag förstår mig inte riktigt på deras prissättning. ju fler som vill åka, desto dyrare blir biljetterna, och det blir dyrt vill jag säga. rent logiskt tycker jag att de borde jobba tvärtom istället, att de sänker priserna ifall det är fler som vill åka. eller så struntar dom i det systemet helt. jag vet inte riktig vad SJ har för konkurrenter. i tågbranschen är de nog rätt ensamma. dock finns det ju bussar som är billigare, men det tar sjukt lång tid. och det är väl antagligen därför SJ kan ta så höga priser. girigt tror jag det kallas, eller gör det inte det? jo, jag tänkte väl. fy skäms!

nu ska jag gå till förrådet och leta efter en klänning att ha imorrn, för då är det dags att fira en student. =)

ha en fin dag

- sista blogginlägget från staden jag är lycklig över att få lämna

nu går tåget om en timme ungefär, och jag känner mig lycklig. den här dagen har jag väntat på i en vecka, sen jag kom hit ungefär. men nu är jag snart hemma, eller, om några timmar, men åtminstone på väg åt rätt håll.
blir till att komma hem och byta packning eftersom att vi sätter oss i bilen och åker till nyköping imorrn. men det blir bra det med. ska bli kul att träffa alla där, och få umgås med min bästa några dagar innan jag börjar jobba också. bra det. jag gillart!

- inte fasiken hjälper det att plugga när man pluggar på fel saker

nu har vi precis kommit hem från sista tentan, vi stegade ut precis en timme efter start, och med tunga stampande steg. vi trodde att läraren som skrev tentan förra veckan var ute och cyklade och bara ute för att kugga oss.. tji fick vi. om han förra veckan ville kugga oss, ville läraren idag ha ihjäl oss. fasiken. vi har pluggat som tusan och kollat igenom gamla tentor, men det räckte inte, för tydligen skulle vi plugga på sånt man läser på en helt annan nivå av kursen. man kanske skulle vara sjöingenjör för att klara den här tentan. ja, jag tror det. är jag dum i huvudet? nej, det är jag inte. är läraren dum i huvudet? ja, det är han .
så resultatet av den här tentaperioden blir 2/3. två klarade och en kuggad, för den som skrevs idag är inte klarad på långa vägar. kul, kul att åka tillbaka till kalmar i höst igen och skriva om den här lilla skiten. fasiken, dagen började inte bra.
jag vill tröstäta.

- jägarns så bra det kan gå när man lägger den sidan till

jag kan nu stolt presentera mitt resultat på tentan jag skrev igår. den tentan som jag inte trodde jag skulle klara dessutom. men det gjorde jag, och bra gick det:



nu är det järnet som gäller tills imorrn..

toodles*

- så var det bara en dag kvar och nu kämpar vi hårt

igår sa lilla J och jag att vi skulle ta oss till bibblan till klockan tio.. ehm..det blev inte så. vi kom idag fram till att vi sitter hemma till lunchen iallafall, och går dit efteråt. så det blir så istället. men det gäller nu, vi ska klara tentan imorn så vi kan ha sommarlov med gott samvete. kyltekniken är förstås inte det roligaste, men va fasiken, det spelar ingen roll.
idag kämpar vi!

solen bryter igenom litegrann idag, och jag hoppas verkligen det blir bättre väder tills på fredag då vi ska kolla på studenterna, surt ifall det regnar.

ha en fin dag nu, dags för frukost.

- nu är det dags

den där kyltekniken som ska tentas av på onsdag har inte varit så omtalad idag. inte så mycket som den borde. men det kommer imorrn istället, för hvudet har varit fullt av annat.
jag är matt och jag har magkatarr. det är dags att sova, och jag kommer nog somna rätt så fort.
två nätter kvar innan hemåkning, bra det.

sov så gott*

- jag gillar tips så därför ska jag tipsa er om en sak

ni som känner mig, ni vet att jag älskar att läsa böcker. ni som inte känner mig, nu vet ni.
jag hittade en sida på internet där man får samla ihop sin "bokhylla" med böcker man har läst. man betygsätter böckerna, och får sen skräddarsydda tips på andra böcker som kan tänkas passa. ju fler böcker man registrerar, desto säkrare tips får man. man kan även se vilka andra medlemmar som "matchar" ens val, och sen se deras bokhyllor.
en del "kändisar" finns med som medlemmar, och det är väl alltid spännande att se vad de gillar för böcker?
sök på mitt namn så får ni se de böcker jag har läst, eller åtminstone de jag minns.

sidan är iaf..
                             

- hej mitt namn är linda och jag är sjutton år gammal

det värsta idag har hänt. jag och lilla J var nere på stan en sväng eftersom att jag skulle köpa favoritte som de bara har i kalmar. lilla J skulle ha cigaretter och lånade pengar av mig, eller - jag skulle köpa till henne. "och så vill jag se leg", säger tantskrället i kassan. jag skrattade åt henne och frågade ifall hon menade allvar, det gjorde hon, och jag hade inget leg med, så fick inte köpa cigaretter. tanten trodde inte att jag var 18 år ens. jösses amalia.
när vi sen gick hem från stan kom studentflaken, och en kille stod och skrek på mig och J att vi var fjortisar. ja mycket får man höra. fast i den här staden kanske man är fjortis ifall man går i mysbyxor och luvtröja på stan? jag går med mysbyxor och luvtröja på stan för att jag inte orkar ta på mig andra kläder. jag har magkatarr och en tenta kvar. låt mig vara som jag vill. men snälla, låt mig vara så gammal som jag är och inte sjutton. nog för att jag har åldersnoja ibland, men sjutton vill jag inte vara igen. jag kan stanna på 25, så jag har ett år kvar. låter bra, det är en deal.

- grattis på bröllopsdagen!


- nu är det bara en liten jävel kvar

kom precis hem från tentasalen där jag skrev min andra tenta för den här omgången. precis som jag skrev igår vet jag ju att jag gör mitt bästa, men ändå går det inte att förstå när huvudet hänger på ända och man har en överfylld hjärna. jag tror jag klarade mig idag. räknade ihop poängen och snålade lite, och då fick jag över godkäntgränsen. jag ber till högre makter att jag klarade det, för jag vill inte plugga till denna tenta en gång till.
på onsdag är det nästa och sista tenta. sen har jag också sommarlov.

blir plugga idag igen såklart, finns inte så många andra alternativ. men det är ju som det är.

hoppas ni får en bra dag där ute*

- jag kräks på mig själv för att jag låter tentorna förstöra mitt huvud

magen gör ont av stress och förtvivlan, och det finns inget jag klarar av att göra åt saken. hur mycket jag än vill stressa ner så går det inte. jag läser till tentan och bankarbankarslårskruvarskriker in saker i huvudet, och jag känner mig hopplös när ingenting fastnar. när blev jag dålig på att lära mig saker? vad är det som gör att det tar stopp. det är som att ha bomull i öronen eller locket på och jag känner mig intolerant mot nya kunskaper. jag har en inneboende orkan och klumpen i magen försvinner inte. och jag blir ARG för att jag inte inser att jag gör så gott jag kan och att det är det enda jag kan göra. jag vet ju det innerst inne - jag gör så gott jag kan och det är det bästa jag kan göra. men magen gör fortfarande ont och hjärnan hittar nog en flyktväg genom öronen vilken minut som helst. illamåendet ligger på lut och stormarna hotar runt hörnet, och det är bäst att tentan går bra imorrn annars vet jag inte vad jag gör.

annars är det rösträkning på tv nu, och nej, jag har inte röstat. jag vet att jag är en dålig medborgare som inte utnyttjar min politiska rösträtt och jada jada.. men min röstsedel försvann. jag skulle ju förhandsrösta eftersom jag inte haft möjlighet att rösta hemma idag, och så simsalabim var röstsedeln borta. tyvärr, förlåt, jag är ledsen, ursäkta.

nu ska jag släcka de grönbruna, och vakna till en bättre dag med ett organiserat huvud där allt ligger i rätt fack och finns där precis exakt när jag behöver det.

dröm sött*

- god förmiddag söndag och ett gråmulet kalmar

jo, jag är ju fortfarande kvar i den här stan. men halva tiden har gått, och bara halva kvar. på onsdag åker jag hem igen. hem till göteborg och hem till mitt ♥. sen blir det nyköping och familjen på torsdag. det längtar jag också efter.
igår pluggade vi så himla länge, att jag kände mig totalt mosad i huvudet. vet inte hur många timmar vi satt och försökte trycka in reglertekniken i huvudet, blev bara mer och mer irriterad, kände mig mer och mer värdelös, så till slut ville jag bara sova.. men vi piffade upp oss och cyklade hem till en vän till lilla J, där vi var några stycken och såg på fotbollen. träffade min kära vän från nyköping som jag har träffat alldeles för lite trots att vi bott i samma stad. efter fotbollen som var en skitmatch, stack vi ner till larmtorget och tog oss några glas vin. sen blev det en french hot dog innan vi stack hem och fullkomligt däckade i sängarna.

nu har jag druckit en kopp kaffe, och det är alldeles strax dags för att börja mosa huvudet igen. tentan imorrn.

ha en fin söndag*

- oh jag är så het i mina nya lockar men jag har en trollnäsa



var som sagt på besök hos frisören idag, och det känns alltid lika lyxigt. klippte inte så mycket, utan toppade mest, plus tunnade ur luggen. känns bra. hon gjorde ordentliga lockar på mig, men med tanke på mitt bångstyriga hår, är de inte så fina längre.. aja. jag fick känna mig fin ett litet tag iallafall.

har varit på examensceremoni och känt mig stolt över mina vänner som lyckats ta sig igenom tre och ett halvt år på högskolan, nu är de lärare. det hade jag också varit idag ifall jag hade fortsatt..

har nu intagit sängläge och försöker plugga, det är fasiken inte roligt alltså .jag har sagt det förr, men jag kommer inte sluta säga det förrän det är över. jag gillar det inte.
ska fira mina vänner lite mer om nån timme, men för min del blir det en rätt lugn kväll, för jag måste verkligen se till att vara pluggbar ordentligt imorrn så jag blir av med tentorna. så är det, hur tråkigt det än må vara.

hoppas alla har haft en fin dag och att ni får en bra kväll

- att vara kär i materiella ting är en trevlig förälskelse, materiell men trevlig

jag blev kär någon gång i de tidigare åren, de som räknas som mina första. jag kommer inte ihåg vad året var, men jag fick en kamera av min morfar. det var en avlång, platt kamera, och formatet på korten var mindre än "normala". det var min första kamera, och jag har nog älskat att fota sen den dagen. jag har uppgraderat mig vill jag påstå, men det tog tid. efter mer än ett års spanande, kunde jag äntligen köpa min efterlängtade kamera, och som bilden visar är jag väldigt kär i den. tyvärr har jag inte kommit ut och provat den till fullo än, men det är ju en hel sommar som väntar, och jag hoppas på att kunna ta riktigt många bilder.
synd att arbetsmarknaden är rätt död när det kommer till fotografer. dock tycker jag att den skulle behöva uppdatera sig lite, framförallt i dagstidningar. jag måste erkänna att jag tycker att de bilder som förekommer i den sortens tidningar, är fruktansvärt tråkiga. de är platta och förmedlar känsla noll. jag vill kunna titta på en bild och förstå vad texten handlar om, utan att läsa den. och det är så jag ser på bilder inom journalistiken. jag tycker att en bild antingen ska vara helt konkret och förmedla en känsla eller ett intryck, eller så ska den vara abstrakt, det är konst för mig. jag själv har inget att skryta om, för jag har varken abstrakta eller konkreta bilder, de är lite medelmåttiga skulle jag säga. men jag lär mig, och jag lär mig varje gång jag tar ett foto. det kommer med tiden, och tiden kommer varje dag.

det blir till att krypa till kojs nu. imorrn är det pluggapluggaplugga som gäller igen. och jag ska dessutom till frisören och hotta till mig lite inför sommaren.

nighty night*

- jag föraktar tentor och ligger hellre under täcket och tittar på film

så vaknade jag upp i kalmar imorse, fy fabian. det är en stillasittande klump i magen som gör mig sällskap under timmarna. jag har börjat räkna ner dagarna, sex dagar kvar tills jag får åka hem.
vi skrev tenta idag, jag och min lilla J. elteknik var det som stod på schemat, och åt pipsvängen gick det. jag spydde galla över läraren som gjort omtentan minst sju gånger svårare än den ordinarie tentan, och jag kan inte förstå hur man som lärare kan anse att "man borde kunna mer när man har pluggat längre". klarar man inte tentan första gången är det förmodligen för att det är nåt man inte förstår. bara för att man skriver en omtenta innebär inte det att man kan mer. jag ritar kors i taket och tar ner stjärnorna till de lärare som helt ärligt menar att det finns idioter till lärare som bara är ute efter att kugga elever. jag tror jag har en sån. eller hade, jag går ju visst inte i skolan längre.
så jag kommer sätta ännu mer kors i taket ifall jag klarar dagens tenta.
nu är det bara två kvar. en på måndag och en på onsdag. sen var det tåget hem ja.

nu är min husvärd och skriver en annan tenta, och jag ligger här under täcket och ska se reprisen av färjan2 som jag missade i måndags. hon kommer hem efter två nån gång, och då ska vi ner till stan och köpa plugg-vin. sen blir det plugga plugga plugga som gäller fram tills vi stupar. eller dricker oss för berusade. eller neeej, jag skojade bara. jag dricker inte så mycket. men jag gillar vin. det är gott.
det är skönt att vara tillbaka hos lilla J, här känner man sig hemma. klumpen i magen känns lättare när man har annat att tänka på.

hoppas ni har en fin dag. själv har jag fortfarande stört ont i min hand/handled, aj.

- linda by train med dålig uppkoppling ber om medkänsla

sitter på tåget mellan växjö och kalmar, och det går väl sådär med internet skulle jag vilja säga. täckningen här i skogen är inte den bästa jag har varit med om. men aja, i-landsproblem, jag kan ju blogga åtminstone.

men det är inte därför jag behöver medkänsla. jag har en stukad hand som gör förbövilskt ont. igår skulle jag vara en snäll flickvän och titta på min karl när han spelade korpenmatch. om vi säger så här - jag var den enda som gick därifrån skadad. satt snällt vid sidan av planen då en boll kommer i ilfart mot mig. min reflex, vad är det? jo! ta emot bollen såklart, eller snarare skydda mig från den. sagt o gjort, jag sträckte ut handen mot bollen, vilken tog lite längre ut på fingrarna än beräknat..och hela handen slungades bakåt i en hiskerlig fart. ajajaj, att hålla emot skrik och tårar där just då var inte det lättaste. men jag började gråta först när vi hade kommit hem. kändes bäst så. sådär kul att sitta o lipa på spårvagnen.
tur är väl att man inte är fotbollsfru mer än en gång i veckan, vem vet vilka skador som väntar..

så nu sitter jag här. på ett tåg tillbaka till en stad jag önskar jag fick lämna helt, jag och min stukade hand.
titta själva vad synd det är om mig.. och inte ens matchar gasbindan till dagens outfit...buhu.



- tiden går så fort så helt plötsligt står man där och måste byta almanacka



idag har jag storshoppat. en hel kalender för 99,-.
vad skönt det är varje år när man får köpa en ny kalender. dels för att man får något nytt, och dels för att det är så tydligt att tiden går. å andra sidan kanske man borde få ångest istället, för tiden går riktigt fort.
jag är helnöjd. det är min favoritfärg, det är en sida per dag, och den är lagom stor, perfekt! =)
vilken lycka, dagen är räddad!

- nackspärr och en sol som skiner trots att det var utlovat regn

det är klart som tusan att jag ska gå och få nackspärr nu också. trodde jag skulle kunna sova bort det igår, men icke sa nicke, den sitter kvar. ska erkänna att det inte är speciellt skönt. kan inte vrida mitt huvud till höger, vilket är frustrerande eftersom jag är så nyfiken och vill se mig omkring hela tiden. jaja, får ta en ipren och se ifall det släpper lite, för det har jag läst att man kan göra.

solen skulle ju inte skina idag sa dom. men det gör den ändå, och ingen är gladare än jag.. eller - det kanske det finns nån som är det i detta land, men jag är väldigt glad. =) dock blir det inte så mycket uteaktiviteter idag. måste plugga till tusen, och packa väskan eftersom det bär av till Kalmar imorrn. däremot ska jag in och "kaffa" i stan klockan tolv. det blir gott!

oh, vi spelade beach volley igår, och det var sjukt kul! har inte spelat sen jag gick på högstadiet tror jag, så det var på tiden. men sautan vad det gick bra ändå, och som sagt var så var det hysteriskt roligt. vann inte en enda match, men va fasiken, det gick bra ändå.

nåja, det var en ipren jag skulle ta ja.. hoppas värken släpper snart..

ha en fin dag mina vänner*

- god förmiddag första juni sommar och en solig dag

vi har varit bortskämda med fint väder i helgen, och så verkar det vara även idag. dock hörde jag att regnet skulle komma in imorrn, och det är klart att man inte ska få vänja sig vid nåt sommarväder än inte. typiskt.
helgen har varit fin på alla sätt och vis, och då just där önskar man att det aldrig tar slut, det skulle alltid få vara så.

måndag idag och ny vecka har startat. den här veckan med första tentan på ett halvår, och ångest upp över öronen. det finns inget alternativ, jag måste klara de nedrans tentorna den här gången, annars blir jag knäpp. jag klarar inte av att ha känslan av något som gnager inne i huvudet, jag vill känna mig fri och färdig.

två veckor, på dagen, kvar tills jag börjar jobba för sommaren. ska bli skönt att komma igång, och det blir lagom med ett femdagarspass. tur det inte är sju veckor som sist iallafall, det skulle dra för mycket i hjärtat..

nu ska jag ut i solen och plugga. elteknik - oh how I love it..