- prosit

blev inget drop-in igår.. däremot idag. det gick däremot inte speciellt fort. jag var där i tre timmar.. lite lagom när man sitter kalasförkyld och det känns som att huvudet väger som ett bowlingklot..
dock ingen halsfluss tack o lov, vilket jag nästan kunde lista ut själv eftersom det idag känns mycket bättre.
men nu har jag blivit dunderförkyld istället och har väl smärre svårigheter att på något sätt andas genom näsan. men det kommer, bara att härda ut. bättre däckad nu än i helgen när flyttlasset går.
sov förresten till tio i ett idag - det tyckte jag var lagom.

nu lite sex and the city innan det är dags att krypa till kojs.
natti*

- drop in

tog mig till doktorn, men de hade "minst två timmars väntetid" - och då gick jag därifrån.
går väl dit senare istället..
nu vill jag inte vara sjuk längre!

- mot doktorn

mina vänner, jag har fortfarande sjukt ont i halsen, så ska ta mig iväg till farbror doktorn idag. de har tydligen drop-in, och öppet till 22, så där kan man väl få sitta ett tag. ringde till dom och fick reda på att de inte har några akuttider kvar idag, så då får man komma dit och hoppas på att någon har tid med en. kanske vore smart att äta något innan ifall man blir kvar där resten av dagen.
tror jag har halsfluss faktiskt, så typiskt. jag har inte tid med det här, har en flytt att organisera!

helgen har varit bra trots allt. har blivit väldigt bortskämd, och det gillar jag =)
var på stan och åt brunch igår, i nästan fyra timmar!! hallå ja! men gott var det!!

nej, nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv, det jag är bäst på.

ha en fin dag*

- ajajojoj

igår var det utgång för fulla muggar, jag och min kära vän M var ute och gjorde stan osäker =) eller, vi utgjorde kanske inget större hot - var snarare vinet som var ett hot mot oss. slutade kvällen rätt tidigt med kebabtallrik med ris, oh gudars vad gott det var. och ris är bra att äta när man har ont i halsen, det liksom kliar lite skönt när man sväljer.. =)
vi hade hur kul som helst iallafall, drack lite (?!) vin som sagt, lyssnade på bra musik, och gick sen ut och dansade lite. som förr i tiden ungefär, dock är väl gbg lite bättre än kalmar.. eller, jag tror det.

dagen idag har inte vart speciellt händelserik. har legat i sängen och ojat mig för halsen, vilken fortfarande gör ont. men som tur är har jag en väldigt go karl som försett mig med cola light och halstabletter i massor - för att inte tala om mat hela dagen. så lite bortskämd har jag nog varit idag, men det är ju inte varje dag man är sjuk, som tur är..
vill ha min röst tillbaka.

earth hour idag, som vi nog struntade rätt bra i. har vanligtvis inte många lampor tända, så ngn skillnad gör det knappt. sen var ju både robinson och fotbollen (är) under denna timme, och det gick inte för sig.
fast enligt aftonbladet kunde man följa globens nedsläckning "via tv live", så redan där brast det nog.

nu ska jag släcka ner skönheten till dator istället, den har varit vaken rätt mycket idag.

natti*

- kompis, det går bra nu

wohoo. trots att jag har ont i halsen, knappt någon röst och nästan feber, så är det en väldigt bra dag.
har den nya datorn i min ägo, den jag har tjajat om så himla länge =)
är även klart med lägenheten, nu ska den bara överlämnas. så himla skönt att kunna släppa livet i kalmar och lägga full fokus på det nya livet här. det känns så obeskrivligt bra!

nu ska jag fortsätta utforska min nya fina dator. 

cheers darlings*

- det går bättre

tänk att man kan bli trött av att man har för lite att göra om dagarna, det känns lite ofattbart måste jag säga. men så verkar det vara iaf, för trött är jag. fast det kanske mer handlar om att man blir seg. i vilket fall som helst, nåt av sakerna är jag.
nu är det visserligen kväll, så å andra sidan är det väl okej att vara både trött och seg.

har inte hänt så mycket idag som sagt, hade tur som hade kärleken hemma ända fram till lunch, är mycket roligare så. sen fick jag klara mig själv några timmar, och gick en promenad och uträttade några ärenden.. lämnade in mina stövlar för att de måste klackas om...av någon anledning har jag lyckats få in klacken i klacken.. det är ett hål i mitten av klacken, där det man ska gå på har åkt in.. inte lätt att förklara, men så är det.. hur intressant det nu är att få reda på. =)
men så har jag också insett att det är ungefär lika jobbigt att gå till skomakaren och förklara sig som att gå till ungdomsmottagningen och förklara sig.. haha!

var en sväng och kände lite på min dator to be, oh den är ljuvlig. snart slår jag slag i saken, i och med den eventuella framtida inkomsten.. underbart!

nu blir det kojen.

natti*

- dagens i-landsproblem

jag har fortfarande inte en fungerande dator i min ägo, det är irriterande. så hela den här grejen med att blogga känns sådär skoj då.. om jag vill skriva något kommer jag på det under dagen ngn gång, och då kan jag inte skriva. känns så påtvingat att skriva nu, eftersom det bara är för att jag får passa på medan det finns en dator hemma. i-landsproblem, jag vet.

snart ska jag ju dock börja jobba och tjäna in storkovan!! =) då jäklar.

nu är det charterhjältar, och lite måste man ju få drömma sig bort, även fast våren är på väg här.

ha en fin kväll*

- a good tshirt

behöver du en ny tshirt? det behöver inte jag egentligen, men ändå blir jag lite sugen när jag hittar en massa coola tröjor från "agoodshirt". att 60% (150 kr) av priset dessutom går direkt till en organisation som man själv väljer, gör ju inte saken sämre. nyfikna? jag vill ha lön, sen ska jag kolla på sidan igen =)


- jag tycker inte om..

  • ..att jag inte får börja jobba förrän om några veckor
  • ..att det leder till att jag inte får några pengar
  • ..att jag tillåter mig själv att bli frustrerad över det
och framför allt - tycker jag inte om att jag inte har en dator.
förstår inte hur man kan bli så beroende av en dator.
hur kommer det sig att man skapar största delen av sitt sociala liv genom datorn?
jag gillar det inte alls. jag vill inte vara så här beroende av min dator.
men nu saknar jag den, dunderklumpen.

tur det finns en dator man kan låna lite iaf..

- oh, förlåt

jag är en dålig "bloggare".. om man nu ens kan kalla mig det. jag har inte skrivit på en herrans massa dagar - jag vet. men jag har en förklaring. ni vet min så kallade dator? den med massa ränder i skärmen och ett virus som inte vill försvinna? ja, just den datorn vill inte fungera alls längre. den går knappt ens att använda. lägga patiens är väl ungefär vad den klarar av.. så nu väntar jag på att få lägenheten såld så att jag får köpa en ny dator. förresten visning på den imorrn..spännande!

har idag varit på jobbet (helt ofattbart att jag kan säga så.. "jobbet"..), fixat personalkort och uniform. haha, uniform - coolt! inte för att det är så mycket till uniform..men ja de säger ju att det heter så. ska börja utbildningen imorrn, och efter nästa vecka hoppas jag på att få börja jobba lite. dock måste jag tillbaka till kalmar för att packa klart allt, och dessutom flytta iväg det därifrån, men det får bli sen..nån gång..

nu är det nog dags att sova snart, upp tidigt imorrn.. typiskt!

natti*

- suck och pust..

jag har insett att jag flyttar snart. jag tror det iallafall. dock kommer nog den dagen komma då jag sitter här i ett hörn, eller mitt på ett tomt golv, och lipar. tänk när jag ska lämna ifrån mig nyckeln och aldrig mer kunna komma in i min lägenhet. antingen blir det en enorm frihetskänsla, eller så kommer jag bara bli ledsen. men det återstår väl att se, inte mkt jag kan göra nåt åt nu iaf. =)

håller fortfarande på och städar/packar. åker om några timmar, men skulle nog helst vilja ha hela helgen på mig att fixa. tanken var väl så egentligen, men sen blev jag ju tvungen att åka idag för att jag måste på läkarundersökning imorrn. typiskt att det inte blir som man tänkt sig.

men nu ska jag väl fortsätta organisera här. lyssnar på min "
städlåtlista" på spotify.. det går lättare då! =)

- dance dance

jag tycker att vi startar dagen med en liten danslåt =)



- segt som kola

så var jag där igen. har stuvat in åtta kartonger i garderoberna, fulla med saker. men jag har nog inte ens kommit halvvägs. borde bygga en herrans massa muskler av det här iaf, dock har jag inte sett några än.

ja, jag är uttråkad, fruktansvärt.


- all ends

jag är lite ledsen över att den här låten inte finns på spotify..



- ursäkta röran..

varit hos farbror tjejdoktor idag. fått nytt medikament för att motverka oväntat besök. ja ni fattar, jag vill inte ha något som helt plötsligt tittar fram och säger "hej mamma!".. är lite frustrerande när saker inte fungerar som man vill.. men man säger väl 'tredje gången gillt' eller nåt va? jag säger så och hoppas att det stämmer. bara jag inte kommer svälla och se ut som en korv nu. mina korvtider är förbi. jag har sagt adjö och tackat för de år då mina byxor sett ut att ha suttit på mig sen födseln och att jag har VÄXT i dom.. också de år jag har haft större mage än buddha himself.
men nu kanske jag kommer få se ut som en korv igen, det skulle inte förvåna mig.. hej korv!

nu - igen, vill jag ha det där icke-existerande trollspöet som man svingar på och säger "tjolahopp tjolahej, flyttkartong packa dig"...eller nåt i den där stilen. trots att jag har spotify som sällskap, så blir jag uttråkad. det är inte kul att packa när man är helt själv. jag vet att jag har sagt det förut, men nu vill jag bara bli klar med den här flyttagrejen så jag får andas ut.
men jag antar att det är som med allt annat, bara att göra det så man blir av med det. vet ju att det finns ett slut någonstans, och att jag då kommer få träffa min prins på hans vita springare.. eller nåja.. prins utan vit springare, men det går lika bra det ;)

oooh, vet ni förresten, på tal om min kommande korvkropp, så fick jag hem två påsar av malaco truly idag. haha, bra början va?! ska nog ta några bitar och ta o vika ihop lite flyttkartonger så det blir ordning i röran nån gång.

ha en fin dag*

- åh..

jag har så fruktansvärt tråkigt. har varit vaken sen sju imorse, vart iväg en sväng, och så har jag suttit hemma sen nio ungefär. här händer det inte alls mycket.
tänk om jag hade lite pengar, tänk vad saker jag kunde köpa på nätet då! har sett massor med fina halsband, klockor och väskor.. oh, det är nog snarare tur att jag inte har några pengar.

tänkte försöka laga lite mat, men förslappad som jag är orkar jag knappt det ens. det måste hända nåt nu.
nu vill jag flytta.

hoppas ni andra har en mer händelserik dag!

- litet tillägg

såg på hemnet nu att det inte alls är imorrn min lägenhet kommer upp på annons, den var uppe redan idag! =)
herregud, nu är det verkligen på riktigt.


- nu får det vara nog, del två

jag trodde att jag hade fått bukt med min hemska dator ett tag. där trodde jag fel, för det hade jag inte. den är fortfarande väldigt trög av sig. nu väntar jag på en cd så att jag kan formatera om datorn. sen får den en chans till.

har inte några flyttkartonger, vilket resulterar i att det blir svårt att flytta. eller åtminstone packa. så idag har jag inte gjort något mer än legat hemma med ont i tjejmagen, och tröstätit maltesers. har sett på tv också, och slösurfat, inte så mycket action med andra ord. några dagar kvar nu innan jag åker till gbg igen, vilket innebär att jag också har några dagar på mig att packa lite. det återstår att se när flyttlasset går.
annonsen på lägenheten går upp imorrn, och jag är lite spänd över att se hur den kommer att se ut. vill inget annat än att bli av med lägenheten, ska bli så skönt att bara kunna släppa den här stan. jag har gjort mitt här, och det känns inte om att det finns så mycket mer att hämta.

nu ska jag fortsätta att göra ingenting. kanske bädda ner mig och läsa lite. upp tidigt imorrn för att bege mig till mitt numera före detta jobb. dags att lämna kläderna och säga hej då.

natti*

- nothing else matters

kom hem från sthlm för drygt en timme sen, efter en tågresa på sisådär 5½ timme. är lite seg idag, blev rätt sent igår. metallicakonserten var riktigt bra, och kul att det var sånt drag på publiken! jag själv var väl lite seg även igår, så jag röjde inte så värst mycket. det må vara en klyscha, men "nothing else matters" är nog min favoritlåt, och den gjorde dom väldigt bra.

helgen har sammanfattningsvis varit bra. åt god mat och drack vin i fredags kväll, och så konserten med min favorit igår, och idag har jag träffat min kära E innan jag satte mig på tåget. en mycket bra helg!

snart blir det till att sova, ska försöka ta igen lite sömn, och ladda upp inför fyra dagar av flyttpackning.
natti natti, hörs imorrn!


life is ours, we live it our way

- nu får det vara nog!

dear santa,

min så kallade "bärbara" dator, har ju som känt endast 14 ränder i skärmen. dom blir inte heller färre. att se på film blir plötsligt ett enda färglatt spektakel, och ej att förglömma så är det ett randigt sådant. min lilla dator som väger sisådär som en nyfödd unge (en tjockis), har nu fått någon slags åkomma så att den inte vill samarbeta med mig längre. den startar - jovisst! men sen beter den sig ungefär så som jag brukar känna mig då jag får ont i mina reumatiska knän, den rör sig inte särskilt fort. jag skulle vilja säga att den på något sätt haltar fram, med vippen på att falla ihop. det mest humana vore kanske att avrätta den, men innan jag har tagit tillvara på de mest värdefulla organen, kan jag inte med att ge detta liv ett slut. så jag får vänta. sen att jag precis har fått mitt mobila internet och tänkte "WOHOO, surfa överallt", det bryr vi oss inte om. för har jag klarat mig utan mobilt bredband innan, ska jag väl så göra i fortsättningen också. jag måste bara medge att det är lite tråkigt. den mådde bra igår, sen sa den upp sig. min bärbara dator är sig inte lik längre, minst sagt. att den är en tjockis, det har jag förlåtit den för, men det här är fasiken inte ok! så snälla säg inget till den - men när jag får ordentlig lön nästa gång - DÅ SKA HAN VÄCK!

förutom det, så ska jag inte klaga så mycket. bara säga att det här en fyfabiandag! jag har släpat och slängt grejer, och så fick jag cd-stället på tån (AJ!) när jag skulle flytta på det. jag har plockat och plockat - men sakerna försvinner knappt! jag längar så väldans mycket efter den dagen då jag är helt färdigflyttad och det här är över. just det - jag har skurit upp fingret lite för att kartongen jag bar på förut var för tung. varför skulle jag vakna idag?!

- stress å jäkt!

nu är jag tillbaka i den lilla staden på ostkusten. allt såg ut precis som sist, bortsett från att snön var borta. lägenheten ser fortfarande ut som ett bombnedslag - som så bör då den stundande flytten närmar sig med små men lite skrämmande steg. fortfarande har jag svårt att förstå vad som håller på att hända. lilla jag ska ta ett stort steg från min lilla trygghet här på 44 kvm, till en stor stad där jag inte alls känner så många människor. tur att några av favoriterna finns där så att jag åtminstone inte behöver känna mig så himla liten.

nu är det fullt ös medvetslös här innan fredag, eftersom att det då är dags för fotografen att komma hit och dokumentera mitt råtthål. vill nån verkligen köpa den här skrubben? jag tvivlar.
trots att det är himla litet har jag lyckats samla på mig på en herrans massa skrot, och jag vet inte vad jag ska göra med hälften av det ens. en bil hade underlättat oerhört mycket, men jag får klara mig så gott jag kan ändå, har ju cykeln i värsta fall.

dags att sätta fart, tvätt ska sorteras, skräp ska slängas, fyra väskor ska packas upp, det ska organiseras, ätas (?) och städas.. och jag måste bli klar imorrn kväll. jesus min herre hur ska det gå?!

cheers*

- raindrops keep falling..

helt grått är det ute, och fick jag bestämma skulle jag krypa ner i sängen och läsa bok hela dagen. eller vadå "om jag fick bestämma"?! klart jag bestämmer.. men ändå..
jag har ju lovat att jag ska träna idag - herregud. hur ska det gå...

åker till kalmar imorrn, känns inte alls så bra. känns mest stressigt. nu är det verkligen dags att sätta fart med allt. och jag tror att jag måste lära mig att prioritera och inte börja på allt med en gång. tyvärr har jag ju en förmåga att vilja göra så mycket saker, så att jag låter bli att börja i ena änden och sluta i andra...jag börjar i alla ändar känns det som.

nu ska jag fortsätta se på tv...fruktansvärt underhållande! =)

- jag är med jobb!!

wohooooo!


- vänta vänta

måndag idag, och inget planerat. ska nog äta nåt iaf, inte ätit frukost än.
sen ska jag vänta på att hitta ett jobb och en lägenhet. nu är läget så att jag har sökt alla jobb jag hittat, och att det knappt finns några lägenheter...så nu får jag vänta.

åker tillbaka till kalmar på onsdag för att stöka lite med lägenheten, och herrejesus vad jag kommer få jobba med den känner jag. flyttpacka..skulle behöva en bil så jag kan göra mig av med allt jag inte behöver längre. det är rätt mycket saker som jag inte alls behöver längre, har samlat på mig så otroligt många struntsaker under åren i lägenheten, så det ska bli skönt att få rensa ur lite.

nu är det dags för det där matintaget känner jag, maten kurrar.

ha en fin dag!