- jag är bäst

finns nog ingen som kan vara så lat som jag är, jag är nog helt enkelt bäst på det. vaknade vid nio imorse, sen vände jag mig och somnade om. vaknade igen efter någon timme, men upprepade samma procedur några gånger till, och vaknade sen klockan tolv då jag kände att det nog fick räcka. gick dock bara upp för att hämta tidningen och sen bädda ner mig igen för att läsa den. men det är så skönt att vara ledig! helt underbart.
pluggade igår inne på bibblan, men det gick väl sådär efter partykvällen som blev i fredags. så sammanfattningsvis kan jag väl inte säga att helgen har varit speciellt effektiv rent pluggmässigt, men får skärpa till mig i veckan, tentorna börjar ju om knappt två veckor.

jag tror inte att jag tycker om söndagar, och jag tycker heller inte att det är så himla roligt att tiden går så fort egentligen.. bara ibland.. ungefär som att jag önskar det vore nu på fredag redan idag...

ha en bra kväll.

over and out*

- jag har donerat en fika

jag fikar inte speciellt mycket, men ändå.. 50 kr i månaden är inte speciellt mycket pengar att ge bort - inte ens för en student. jag är iaf från och med idag 50 kr fattigare varje månad, men det gör inte så mycket, jag känner mig som en bättre människa istället.

kan inte du också offra en fika i månaden?
snälla?



- oh så roligt

himla trevligt fredagsnöje jag har för mig.. - eller inte? i vilket fall som helst så tycker jag att det är bland det tråkigaste som finns. dock är det ju jag som har stökat ner, och känns ju inte som att man kan tvinga någon annan att städa då. nej vet ni vad, jag skulle nog nästan kunna göra vad som helst för att slippa det (vilket jag har gjort den senaste tiden eftersom jag har dragit ut på det). får se hur lång tid det tar med tanke på mitt hiskeligt höga tempo..
verkar inte bli så mycket pluggande idag (heller), men städningen går faktiskt först just nu..
blir plugg lördag och söndag istället eftersom jag då är ledig från skolan.

well, hoppas alla får en bra dag, nu ska jag försöka vara seriös..

over and out*




en vecka kvar.. ;)


- oj oj oj..

vilken kväll det blev igår. idol, guitar hero, drinkar, öl, dans, och oväntade erkännanden..
hur skojigt som helst hade jag det iallafall. hade tjejkväll fram till klockan 11 ungefär, då vi slog oss samman med några grabbar från klassen. gick till bistro där jag träffade fler bekantskaper, och så dansade vi hela natten lång (nåja, fram till två då de stängde). sen tog jag taxi hem, fick ju lön efter midnatt så jag kände att jag kunde kosta på mig det =) inte allt för roligt att cykla själv hem i mörkret heller. stupade i säng rätt så snart efter att jag kommit innanför dörren, och jag vaknade inte förrän 11 idag - av väckarklockan =)

har varit en rätt lugn dag. kollat in media markt och stadium som har slagit upp dörrarna här i stan (stadium för andra gången), sen vart på möte på jobbet, och sen handlat lite mat. är alltid lika spännande att balansera hem kassarna på cykeln, men jag fixa't =)

lite trött dag. ska snart sova, bara vänta på ett telefonsamtal.

natti natti

over and out*

- pigg?

nja, jag kan väl inte påstå att jag är på hugget idag. tungt att komma ur sängen imorse, och fuskade genom att åka buss till skolan med. höll på att somna på eltekniken, och termodynamiken med för den delen.
men nu är det bara att ladda upp inför kvällen, får väl ta en powernap här så jag inte däckar efter första ölen.

egentligen ville jag inte skriva nåt speciellt.. =)

nu ska jag ta tag i mig själv.

ha en fortsatt bra dag.

over and out*

- hon åkte ut!

jag fick som jag ville till slut, hon i idol som redan är "etablerad" artist, åkte ut idag. tycker inte det var mer än rätt att hon fick lämna programmet och ge plats åt nya förmågor istället. jag är nöjd.

skoldagen har gått rätt så fort idag, kan dock inte förklara varför..om man tänker på att jag varit där från 10 till 17 borde den väl egentligen bara ha känts lång.. men icke då. =)
har inte hänt så mycket, vi var ombord på skolfartyget och mätte avgaserna från brännaren, vilket var intressant - men lite segt. efter skolan samlades nästan hela klassen på en liten after work. det var trevligt, och rätt skönt med buffén där så slapp jag laga middag ikväll.

ser fram emot tjejkväll med brudarna i klassen imorrn, blir hipphipp till förfesten, sen ut och göra stan osäker såklart. tur vi börjar skolan så sent som 13 på torsdag, kan bli galet =)

nu ska jag snart bädda ner mig här, läsa lite bok, vänta på ett telefonsamtal, och sen är det dags att sova.

natti natti,

over and out*

- lat dag

hade egentligen planerat att göra massor med saker idag, men det har inte riktigt blivit så. har känt mig lite halvseg, så vet inte om jag håller på att bli sjuk. i helgen (som för övrigt var toppenbra) umgicks jag ju med min mamma som hade en riktigt rejäl förkylning, så det skulle inte förvåna mig ifall hon har smittat mig. men men. är väl bara att härda ut, som vanligt. =) bara lite otajmat med tanke på mängden saker vi har att göra i skolan, hinner tyvärr inte med att vara sjuk.

skola imorrn igen. blir långa dagar nu hela veckan, sen en ledig helg på det, så det blir nog bra ändå.
dock hade jag väl hellre sysselsatt mig med annat i helgen ifall jag fick bestämma, men den som väntar på nåt gott... lite jobbigt är det..

nu blir det en sväng till affären, har insett att jag inte har någon mat hemma.. eller.. det har jag väl visst det, men inget jag är sugen på idag =)

ha en bra kväll!

over and out*

- skit också

såklart skulle jag åka dit på nåt. mina damer och herrar - hon klarade inte sista tentan..
fan.

- jag är en hemnet-knarkare

men egentligen, är inte det lite att ta i? jag tycker att de problematiserar detta tidsfördriv lite väl mycket. man måste ju få drömma, eller? vi är dock fortfarande i sverige där man desperat ska hitta namn på olika beteenden. i mitt fall är det knarkare - hemnet-knarkare. men så farligt är det väl egentligen inte?! jag tittar ju bara på enormt stora hus där jag vet att jag bara har råd med förstutrappan, eller ett fönster. men det är det som är lite av charmen, och man får förundras lite över att det faktiskt finns folk som har råd med det. och då blir man arg - såklart, eftersom att jag har den självinsikten och kan säga att jag aldrig kommer ha råd med ett sånt hus såvida jag inte vinner på lotto... och jag som inte ens spelar på lotto.
men jag tycker det är kul i vilket fall som helst, plus att jag får idéer på hur jag vill att mitt hus ska se ut när det blir dags för det. jag vet nästan exakt nu - tack vare hemnet. =)

inte läst artikeln?
här är den.


- dream on, dream on..

finns inte så mycket att göra så här på kvällskvisten. 75% av familjen sover, och 25% är ute på galej.. och jag sitter här. frågan är dock ifall jag ska räkna in mig själv i familjen när jag pratar om "dom" och inte "oss".. hmm.. isf är det ju bara 60% som sover och 20% som är ute på galej.. aja, whatever =)

det jag skulle komma till är att jag har drömt nu igen.. hemnet - I löv it! =)

ett
"litet" hus.. som "bara" kostar 24.500.000 kr!!! herrejesus.


nej, blir nog till att sova här..

natti!

over and out*

saknar faktiskt...faktiskt

- termodynamik utan energi

en konstig formulering som rubrik kanske, men det är faktiskt sant. sitter i skolan och kämpar med termodynamiken, vilket gör mig helt matt, energin är som bortblåst. igår var jag i skolan sammanlagt 11 timmar, och idag blir det väl nästan precis samma visa igen. jag måste ju, har egentligen inget val. på så sätt är jag väl lite depp..men annars är det bra - fått reda på att jag klarat en tenta till. bara en till kvar, det skulle vara för bra för att vara sant ifall jag klarade den med.

om 24 timmar är jag nästan i nyköping, blir en snabbvisit eftersom jag åker tillbaka hem på söndag igen redan. men det ska ändå bli skönt att träffa alla och bara få mysa lite. kommer inte ägna mig åt nåt pluggande i helgen iaf, det är en sak som är säker. =)

nej, nu ska jag återgå till det jag måste göra, så jag kommer härifrån nån gång..

over and out*

- irritation

nej, jag är inte på dåligt humör, det kan jag lova. MEN, jag är lite irriterad. har sett Idol ikväll. och det var där mitt irritationsmoment uppkom. hur fasiken kan man som redan etablerad artist ställa sig framför idol-juryn endast för att se hur långt man kan gå?! är det inte lite girigt gentemot de andra deltagarna och på så sätt "sno" en av guldbiljetterna? är inte Idol ett program för att okända förmågor ska få komma fram i rampljuset och få visa sin talang? visst visst, jag vet, Marie Picasso som vann förra året var "känd" sen innan iochmed sin medverkan i Big Brother för några år sedan, men vad jag vet gick inte det programmet ut på att sjunga. däremot gör Melodifestivalen det - ett program där dagens Idol-kandidat har varit med i. nej vet ni va, det här blir jag irriterad på. jag tycker att det är helt fel av juryn att släppa igenom henne. visst, jag kan inte sticka under stolen med att jag tycker att hon är duktig och har en fantastisk sångröst, men Idol känns som lite fel forum för henne. kan hon inte istället vara nöjd med sina två skivsläpp, sin medverkan i melodifestivalen, och nu hennes musikaldebut? neeej, inte då! men grattis till framgångarna, absolut, jag menar det, men håll dig borta från Idol! lämna plats åt alla dusch-pavarotti's och bryan adam's-wannabes istället, snälla söta rara flicka sluta vara så girig.

annars är det bra tack.
heja han som sjöng "get here", sicken kille!

nighty night.

over and out*

- jag är så lyyycklig, jag är så lyyycklig..

åh herre min jesus att jag är glad idag! =) ska tilläggas att det regnar idag vilket brukar kunna dra ner mitt humör - men inte idag! jag har bara flyt nu. hela kroppen känns lycklig. fånigt va? ;P
blir hem till nyköping på fredag för att fira två födelsedagsbarn på lördag, eller tre när jag tänker efter, lillkusinen fyller ju sju år också. var nära ett tag att det inte blev någon resa dit upp alls, men efter mycket om och men fixade det till sig - tack å lov! känns som det blir en kort vecka det här. kom tillbaka till kalmar igår efter en underbar helg i gbg, och så åker jag till nypan på fredag.. inte alls många dagar i skolan, dock mycket plugg ändå. fått tillbaka en av förra veckans skrivna tentor, och den klarade jag. så himla skönt att bli av med den!
känns som att det mesta går min väg just nu, och det är minsann på tiden. nån gång ska man väl få ha lite flyt?! =)

nu ska jag strax iväg till E och äta kladdkaka vilket inte är helt fel! =)

ha en bra kväll!

over and out*

- sötaste

har kommit fram till att youtube är ett trevligt tidsfördriv. kvällens fynd är en bedårande fyraåring som sjunger i "america's got talent". man kan väl tycka lite som man vill om att föräldrar drar iväg sina barn på såna tävlingar, men hon är iaf duktig och verkar trivas med att stå på scen =)






- rör och sånt..

torsdag idag, vilket betyder samma sak som vanligt - skola. fick vara på båten idag och kolla in lite rör och pumpar. just det momentet är inte så upphetsande om jag ska vara ärlig, men känslan av att få vara på en båt, som dessutom gungade fast hon låg till kaj, det är underbart. dock hade jag väl helst sett att vi fick ut och åka med henne hellre än att ligga förtöjd, men en båt till kaj är bättre än ingen båt alls. =)
satt kvar och pysslade lite med engelskläxan efter skolan, träffade sen upp underbara A och fikade med henne. blir ju att man träffas alldeles för sällan, och då är det extra härligt att ses, om än bara nån timme.

nu ska jag dona lite här hemma. röja lite och dessutom packa - vilket jag alltid lyckas göra i sista minuten.. men va fasiken, nu börjar jag ju bli van vid det =)

imorrn är det fredag och sista dagen i skolan för veckan, och sen är det helg - äntligen!

får önska alla en trevlig helg redan nu, blir inget skrivande mer för veckan kan jag tro.

ha en bra kväll.

over and out*

- den som väntar på nåt gott..

...väntade rätt så länge. men ikväll har jag varit på mys med två arbetskamrater, vi har ätit toast och druckit te - ack så underskattat. och jag har precis insett att det ju är såna här kvällar som man behöver fler av. just det här att kunna släppa allt man har på jobbet/i skolan och bara få vara. nej, jag får nog lära mig att prioritera. dock är det svårt när man har hejdundrande mycket saker att göra i skolan. hujedamej..

men i vilket fall som helst kan jag sammanfattningsvis säga att jag är nöjd med tillvaron. jag är nöjd med mitt liv. jag är lycklig och frisk - vad mer kan jag begära - egentligen?

sweet dreams,

over and out*




     
 


- explosion och små hjärnor

ja herregud, jag säger då det. idag när vi labbade föreslog läraren att jag och min labbpartner skulle slå ihop våra kloka små huvuden för att komma på vad i kopplingen vi hade gjort fel. vi kom fram till att vi skulle lägga betoningen på "små" dock, inte "kloka".. fast å andra sidan kom vi på vad felet var - efter ett tag. läraren sa att alla i klassen var lika dumma, och det var ju skönt att höra...sen vad han tänkte var ju en annan sak.
blev en explosion också, eller, det sprutade från en ledning, olja alltså - för den som undrar. MEN, inte från våran labbänk inte, däremot grannarnas =) förutom att jag nu luktar olja måste jag säga att det var en rolig lektion.

skrev sista tentan idag med. var nog den som gick bäst av de här tre jag skrivit nu i veckan. dock är ju inte det någon garanti för att jag har klarat den.. men det återstår att se, och jag tänker inte gå och gräma mig över dom precis nu heller, kan ändå inte skriva om dom förrän i november om fallet skulle vara så.
nu ska jag njuta av att få vila huvudet lite innan det är dags att ta tag i tentapluggandet för kurserna jag läser nu.. aldrig någon lugn och ro inte!

men nu ska jag inte fundera mer på skolan ikväll iaf, det är en sak som är säker.

snart helg - wiiiiie ;)


over and out*


- det gör till och med ont!

hela min kropp värker. jag är så stört trött att det gör ont i mig. ville sova länge imorse men fick inte det eftersom jag är en snäll medborgare som delar med mig av mitt blod. fick 40 kronor för det, som dock gått åt till kaffe och cola för att jag ens skulle kunna hålla mig vaken. jag har ont i min hjärna av allt tänkande, jag har ont i mina ögon för att dom är så trötta, jag har ont i magen för att jag har för mycket att göra, och jag har ont i mig.. efter tentan idag ville jag bara ge upp, och det skulle vara så lätt. men det är såklart inte det jag vill, jag tycker ju det här är roligt - egentligen. bara just nu det är lite tungt. men det går över, det ordnar sig.

ska göra sista rycket nu - både rycka upp mig själv samt plugga klart till sista tentan som jag har imorrn. nu jäklar.

ha en bra kväll.

over and out*

- åh så dåligt..


måste bara ta upp en sak jag läste om i tidningen idag, har redan pratat med L om det (tack igen för att du ringde förresten, var härligt att prata med dig igen!). men i alla fall så satt jag och läste DN till frukosten imorse, och hittade en liten notis om en våldtäkt i nynäshamn. de har en misstänkt man, och kvinnan hade förts till "våldtäktskliniken" på södersjukhuset. VÅLDTÄKTSKLINIKEN?!?! jag svär inte ofta - men för fan! att det ens finns en sån klinik! dock tycker jag det är jättebra att det finns någonstans där kvinnor/män som råkat ut för denna idioti av överkåta/sjuka/desperata varelser (som inte ens är värda att kallas för människor!) kan tas hand om. men det störda ligger i detta behov som har lett till att den här kliniken ens existerar. kanske skulle byta innebörden av just namnet "våldtäktskliniken" och inbjuda dessa djur så de kan träffas och utföra sina behov på likasinnade. fy fan för er! det är så sjukt sorgligt att man ska behöva vända sig om varje gång man är ute själv bara för att någon av er kan smyga där bakom, och jag blir bara mer och mer förbannad ju mer jag tänker på det. jag tycker synd om er, jag förstår att det är svårt när man inte hittar någon som gillar en, men istället för att ge sig på helt oskyldiga människor, kan ni inte ge er på er själva istället?! något fel är det ju, och fel brukar man oftast kunna rätta till - dock inte det som finns i huvudet (?!) på er...uppenbarligen. jag spyr på er.

och så fick hon ur sig lite ilska.

förresten så är väl tanken med att ha en blogg är väl egentligen att man ska uppdatera den frekvent flera gånger i veckan. tanken med min blogg är att jag uppdaterar när jag har något vettigt att skriva om..eller så uppdaterar jag den när jag har lust. fast som läget har varit de senaste dagarna har det bara varit så att jag inte har orkat, kombinerat med nada saker att skriva.
jag pluggar mest hela tiden nu känns det som. lite avbrott för mat, telefon, sova, jobb, plus cyketuren fram och tillbaka från skolan. just nu önskar jag bara att det kunde vara onsdag så att tentorna var klara, ännu mer önskade jag att det vore fredag. jobbade i helgen som var, så ska bli skönt med en helg nu där jag får vara ledig och där jag ska tänka på allt annat än skolan. helt enkelt underbart.

trevlig kväll.

over and out*

- snart sova

jovars, visst har jag hunnit med lite pluggande ikväll. dock inte så mkt som jag hade hoppats på. engelskan tog visst upp alldeles för mycket tid. men men, snart klar med den iaf. ska väl läsa igenom sammanfattningarna till tentorna innan jag somnar, sen får det vara nog för idag. börjar skolan vid åtta imorrn bitti, och till skillnad från idag kommer jag nog inte ta mig upp ur sängen tidigare än nödvändigt för att komma ut på promenad. äsch, får ta promenixen imorrn kväll istället, eller så cyklar jag extra fort hem från skolan =)

regnar ute nu, ikväll igen. det har varit uppehåll hela dagen, och det var likadant igår och i förrgår med. dock har det börjat regna ungefär samma tid varje kväll, intressant.. regn är lite mysigt - när man är inne, eller när man är ute och har riktigt regnställ på sig. annars kan det kvitta tycker jag.

well, ska försöka ta vara på den lilla gnutta seriösa sida som finns kvar idag..engelskan måste bli klar innan jag somnar.

sov så gott,

over and out*





It's hard to ignore an undeniable truth
The feeling inside when I look at you

- jaha ja..

avslagen känner jag mig nu. är bara så mycket nu så jag inte riktigt vet vart jag ska börja. men visst, är väl bara att börja i ena änden och hoppas att man slutar i den andra så småningom, och det helst innan det är tentadags.
måste försöka hitta den där självdisciplinen som på något sätt tappades bort under sommaren. jag måste bli mer effektiv, problemet är bara att jag inte alls vet hur. dock är det väl bara att bestämma sig och bita tag i allt.
tredje veckan i skolan nu, och jag känner redan att jag skulle behöva en veckas ledighet. samtidigt är det skönt att veta att det bara är den här terminen kvar på högskolan innan det blir dags att ge sig ut i arbetslivet och leva på riktigt. dock kommer ju då den där lilla detaljen till, som måste finnas med ifall man ska jobba... - själva jobbet. men jag måste erkänna att det är lite spännande att ännu inte riktigt veta vart jag kommer att hamna. blir det en fortsatt "karriär" inom det jag läser nu, eller kommer jag stanna kvar inom samma företag jag jobbar på nu..? jaa, man kan undra och fundera tills det ryker ur öronen på en..

nu ska jag börja i högen med grejs här..

ha en bra kväll.

over and out*

- orkanen gustav

nu vet jag!! har ju undrat här ett tag varför orkanen gustav heter just "gustav"..det känns mest som ett svenskt namn, inget de använder sig av på andra sidan atlanten med andra ord. har dock precis fått reda på att orkanerna döps efter en redan förutbestämd lista av namn, och den här gången stod gustav på tur. tydligen är det "national hurricane center" som sedan 1953 har gjort listor med namn för att döpa orkanerna efter. listan är i bokstavsordning, vilket betyder att nästa orkan kommer heta något på "h", närmare bestämt "hanna". dessa listor återanvänds ifall det skulle bli så pass många orkaner på ett år, vilket betyder att ett namn kan återkomma. dock är det så att ifall ett av namnen kopplas ihop med en katastrof - typ katrina - så pensioneras namnet och återkommer inte.
har kollat igenom listorna som gäller fram till 2013, och jag har inte hittat mitt namn på en enda.

nyfiken på ifall ditt namn finns kvar? kolla listan -->
här


-

så var man åter tillbaka i vardagen igen. måndagen började mysigt men övergick sedan till en helt vanlig dag med föreläsning plus laboration. läst elteknik precis hela dagen, labben var lite halvkrånglig i början med tanke på att jag inte haft någon fysik sen jag gick på högstadiet..hjälp, det är längesen! men vi fixa't och slutade en timme tidigare - veery nice =)

promenix med en skatt i två timmar, var längesen sist så det var välbehövligt.

har inte mkt mer att säga just nu. mest trött.


nedan följer några bilder från promenaden idag, håll till godo.

over and out*


"I've been wishing on a star but I could never have imagined"